16.12.2014 07:39

Baldone lepojas ar saviem sportistiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baldone lepojas ar saviem sportistiem Publicitātes

Pagājušās nedēļas nogalē pirmoreiz notika svinīgs pasākums "Baldones novada sporta laureāts 2014", kurā tika apbalvoti novada labākie sportisti, viņu treneri un personas, kuras ar savu ieguldījumu sekmējušas novada sporta attīstību.

Baldones sporta kompleksā kopā tika pasniegtas 17 pateicības un 49 apbalvojumi novadā deklarētajiem iedzīvotājiem par sasniegumiem 2014. gada sezonā, informēja pašvaldībā.

Par sekmīgu piedalīšanos starptautiska līmeņa sacensībās kalnu riteņbraukšanā tika sveikta Ingrīda Šmite, starptautisko "fitness" sacensību laureāte Kristīne Belverte un pasaules čempionāta paralimpiskajā jāšanā dalībnieks Rihards Snikus.

Par piedalīšanos Eiropas līmeņa sacensībās Latvijas jaunatnes izlašu rindās atzinību izpelnījās bokseris Aleksejs Āboltiņš, U-16 izlases basketboliste Marianna Kļaviņa, kā arī regbisti Dāvis Gauja (Latvijas čempions "Livonia" kluba rindās) un Mārtiņš Bokišs ("LMT/Eži"), kuri tika atzīti par Latvijas gada labākajiem regbistiem attiecīgi U-20 un U-18 izlasēs.

Vairāki baldonieši aizvadītā gada laikā iekļuva starp desmit labākajiem Latvijas mēroga sacensībās. Tie ir džudisti Gints Pipars un Normunds Pipars, riteņbraucējs "downhill" disciplīnā (kalnu nobraucienā) Renārs Vilnis, jātnieces Olga Šellere un Anna Šellere, regbisti Elmārs Šefanovskis, Jānis Zālmanis un Gundars Grieķis, orientieristi Jurģis Krastiņš un Andris Tauvens, smagatlēts Ervīns Dilbo, kā arī triatlonists Gints Skroderis.

Šāgada Pierīgas novadu sporta spēļu kopvērtējumā ceturtajā vietā ierindojās Baldones komanda ar novada sporta kompleksa vadītāju un sporta dzīves organizatoru Edgaru Brigmani priekšgalā, bet atsevišķās sacensībās baldonieši iekļuva starp laureātiem – uzvara MTB riteņbraukšanā, otrā vieta telpu futbolā un dambretē, kā arī pašvaldību darbinieku sporta spēlēs, trešā rudens krosa skrējienā.

Pateicības svinīgajā ceremonijā saņēma arī Baldonē strādājošie treneri – Anita Soloveiko ("hip-hop"), Sintija Vaidere (bērnu estētiskās dejas), Rihards Ansons ("brake dance"), Kārlis Dilbo (regbijs), Jevgēņijs Ivanovs (karatē), Vitālijs Skrebelis (bērnu vispārējā fiziskā sagatavotība), Rihards Gorkšs, Kārlis Vītoliņš un Pāvels Zora (futbola klubs "Auda"), Reinis Zābers (basketbols), Aiga Ozoliņa un Olga Šellere (jāšanas sports).

Par atbalsta sniegšanu sporta attīstībai novadā pateicības izpelnījās Žanis Gauja, Solvita Freiberga un Karina Putniņa, bet par Baldones novada vārda nešanu ārpus tā robežām – ilggadējs pasaules motokrosa čempionāta dalībnieks Māris Rupeiks. Savukārt apbalvojums par mūža ieguldījumu sporta attīstībā novadā pienācās Baldones vidusskolas ilggadējam (50 darba gadi!) sporta skolotājam un bijušajam vieglatlētam Gundaram Knohenfeldam.

Baldones novada sporta laureāts deva iespēju pirmo reizi vienkopus redzēt visus aktīvos baldoniešus, pārsteidzot pašus laureātus ar plašo sportistu skaitu un pārstāvēto sporta veidu dažādību. Jau vairākus gadus lolotais sapnis par šādu pasākumu Baldonē beidzot ir īstenojies, aizsākot jaunu tradīciju un kļūstot par ikgadējiem Baldones novada sportistu svētkiem.