15.12.2014 14:09

Siguldas badmintonistiem sudrabs Latvijas klubu komandu čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas BK/SSS pirmā komanda: Liāna Lenceviča, Jekaterina Romanova, Kristaps Jānis Gulbis, Pauls Gureckis, Teodors Kerimovs, Didzis Gureckis Siguldas BK/SSS pirmā komanda: Liāna Lenceviča, Jekaterina Romanova, Kristaps Jānis Gulbis, Pauls Gureckis, Teodors Kerimovs, Didzis Gureckis Siguldas badmintona klubs

Mājinieku statusā spēlējošie Siguldas badmintona kluba un sporta skolas (SBK/SSS) pirmās komandas pārstāvji, tāpat kā divos iepriekšējos gados, vienīgo zaudējumu piedzīvoja čempionāta finālā.

Siguldā notikušajā turnīrā piedalījās desmit komandas, no kurām teju puse pārstāvēja vairākus Pierīgas novadus.

Vislabāk veicās SBK/SSS pirmajai komandai. Pirmajā kārtā siguldieši bija brīvi, ceturtdaļfinālā ar 5:0 pieveica Rīgas skolēnu pils un Rīgas badmintona skolas (RSP/RBS) otro komandu, pusfinālā ar 4:1 LDz/RSP/SB "Dārta" vienību, kas vēlāk kopvērtējumā ieņēma trešo vietu, bet finālā ar 1:3 piekāpās RSP/RBS pirmajai komandai.

Izšķirošajā mačā vienīgo uzvaru Siguldas badmintonisti guva dāmu dubultspēļu mačā, kurā Jekaterina Romanova un Liāna Lenceviča ar 21:19, 21:8 pārspēja Alesju Hodakovsku un Aiju Popi. Vienspēlēs Kristaps Jānis Gulbis divos setos piekāpās Edijam Līviņam un Liāna Lenceviča – Kristīnei Šeferei, bet vīru dubultspēlēs Pauls un Didzis Gureckis zaudēja Nikam Podosinovikam un Reinim Krauklim. Tā kā cīņas gala iznākums jau bija izšķirts, jaukto dubultspēļu mačs netika izspēlēts.

Turnīrā par piekto vietu ceturtdaļfināla neveiksminieku savstarpējā spēlē Baložu vidusskolas komanda ar 4:1 uzvarēja SBK/SSS otro komandu, pēc tam ar 2:3 piekāpās LIPS/RTU badmintonistiem un finišēja sestajā vietā. Ķekavas novada komandas sastāvā spēlēja Terēze Balode, Diāna Stognija, Jānis Malnačs un Viesturs Bajārs.

Siguldas kluba otrā komanda (Kristaps Kalniņš, Rihards Sorokins, Nils Turauskis, Jānis Norvelis, Linda Vorobeja, Kristāna Paceviča, Sabīne Kurciņa, Amanda Azarova) mačā par septīto vietu ar 2:3 zaudēja RSP/RBS un ierindojās astotajā vietā. Vienu pozīciju zemāk finišēja badmintona kluba "Salaspils" pārstāvji Inga Bleidele, Reinis Anaitis, Iveta Zosēna, Imants Garoza un Juris Krūmiņš.

Badmintona sezona Siguldā turpinās šosestdien ar Latvijas jaunatnes čempionāta turnīriem U-13 un U-17 vecuma grupās.