15.12.2014 10:45

Latvijas florbola valstsvienība atguvusi piekto vietu pasaulē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas florbola valstsvienība atguvusi piekto vietu pasaulē Latvijas Florbola savienība

Gēteborgā notikušajā pasaules čempionātā Latvijas izlases florbolisti septiņās spēlēs izcīnīja četras uzvaras un ceturto reizi ieguva piekto vietu pasaulē.

Apakšgrupas turnīrā latvieši bez ierunām atzina abu pasaules spēcīgāko komandu pārākumu – 2:11 pret nu jau astoņkārtējiem čempioniem zviedriem un 1:7 pret vicečempioniem somiem. Taču pēdējā kārtā ar 5:3 tika pieveikta Vācijas izlase, kas sagādāja Latvijas florbolistiem sāpīgu zaudējumu turnīrā pirms diviem gadiem.

Astotdaļfināla spēlē Latvijas valstsvienība pārliecinoši pieveica Kanādu 10:2, bet ceturtdaļfinālā ar 1:6 piekāpās šāgada turnīra ceturtajai spēcīgākajai komandai Šveicei. Turnīrā par piekto vietu latvieši vispirms ar 6:1 uzvarēja Igauniju, bet pēc tam ar 4:3 arī Norvēģijas florbolistus, līdz ar to revanšējoties par zaudējumu mačā par piekto vietu turnīrā pirms diviem gadiem.

Vienīgais Pierīgas florbola klubu pārstāvis Latvijas izlasē Ulbrokas/florbola skolas "Masters" līderis Ainārs Juškēvičs piedalījās visās septiņās spēlēs, guva vienus vārtus (pret Vāciju), kā arī izdarīja trīs rezultatīvas piespēles un nopelnīja četras soda minūtes. Pieredzējušākais pašreizējās Latvijas valstsvienības spēlētājs pasaules čempionātos piedalījies jau kopš 2000. gada.