13.12.2014 19:04

LBL: Mārupei un Saulkrastiem uzvaras, Siguldai un Carnikavai zaudējumi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
LBL: Mārupei un Saulkrastiem uzvaras, Siguldai un Carnikavai zaudējumi www.delfi.lv

Latvijas Basketbola līgas otrās un trešās divīzijas turnīros nobeigumam tuvojas pirmā posma spēles. Visas Pierīgas komandas šosezon spēlējušas ar pozitīvu bilanci.

LBL2 B apakšgrupas turnīrā pie vienpadsmitā panākuma trīspadsmit spēlēs tikuši Mārupes sporta centra basketbolisti, kuri ar 86:84 viesos pārspēja Limbažu komandu. Sākoties pamatlaika pēdējai minūtei, minimāls pārsvars bija limbažniekiem (83:82), taču četri precīzi Artūra Kramiņa un Armanda Seņkāna soda metieni un veiksmīga spēle aizsardzībā nodrošināja uzvaru viesiem.

Pa 20 punktiem Mārupes SC komandas labā guva A. Kramiņš un Mārtiņš Motivāns, 13 punkti Toma Straudovska kontā.

B grupas turnīra tabulā kārtu pirms beigām mārupieši dala pirmo vietu ar basketbola klubu "Ogre" (pa 11–2). Pirmā posma pēdējo spēli Mārupes basketbolisti aizvadīs 20. decembrī savā laukumā pret basketbola skolas "Rīga"/"Jugla" vienību.

LBL3 turnīrā divas uzvaras triju dienu laikā izcīnījuši Saulkrastu basketbola kluba spēlētāji. Izbraukuma mačā pret Bauskas bērnu un jaunatnes sporta skolas komandu viesi trīsarpus minūtes līdz beigām bija vadībā tikai ar 74:73, taču beigās uzvara sanāca diezgan pārliecinoša – 85:77. Inguss Immers guva 26 un Toms Provejs 25 punktus.

Sestdien saulkrastieši devās uz Daugavpils novadu, kur cīņā ar sporta kluba "Bruņinieks" basketbolistiem jau pirmajā puslaikā panāca gandrīz 20 punktu pārsvaru (48:29) un nosargāja to līdz beigām – 90:73. Arī šoreiz labākie punktu guvēji uzvarētājiem bija T. Provejs (27) un I. Immers (21).

Iespējams, "īsais" rezervistu soliņš bija viens no zaudējumu iemesliem divām citām LBL3 turnīrā spēlējošajām Pierīgas komandām.

Basketbola klubs "Sigulda" septiņu vīru sastāvā piedzīvoja neveiksmi 65:79 pret B grupas līderiem SK "Rūjiena" basketbolistiem, kaut arī vēl sešas minūtes līdz beigām rezultāts bija neizšķirts 61:61 (Ingaram Danbergam 26 punkti, Jānim Šultam 19). Savukārt Carnikavas basketbolisti sešatā līdz pat ceturtās ceturtdaļas vidum bija vadībā pret "Ezerzeme"/Rēzekne komandu, taču tad mājinieki veica 12:2 izrāvienu un beigās svinēja uzvaru 68:64 (Edgaram Vecumam 23 punkti).

LBL3 apakšgrupas tabulā carnikavieši ieņem ceturto vietu (6–4), bet B grupā Saulkrastu klubs ir otrajā (8–4) un BK "Sigulda" ceturtajā vietā (6–5).