13.12.2014 00:08

Brāļi Dukuri sezonu sāk ar spožu dubultuzvaru Leikplesidā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brāļi Dukuri sezonu sāk ar spožu dubultuzvaru Leikplesidā ekrānšāviņš no youtube.com

Siguldietis Martins Dukurs skeletona Pasaules kausa izcīņu ASV sācis ar kārtējo uzvaru. Viņa vecākais brālis Tomass nosacīti revanšējās amerikānim Metjū Antuānam par sāpīgo zaudējumu cīņā par Soču olimpisko bronzu.

Leikplesidā nestartējot olimpiskajam čempionam Aleksandram Tretjakovam no Krievijas, galvastiesu pārāki pār pārējiem konkurentiem izrādījās Soču ziemas olimpisko spēļu triju nākamo vietu ieguvēji.

Martins Dukurs līderpozīcijas uzņēmās pēc pirmā brauciena, arī otrajā izrādījās ātrāks par visiem konkurentiem (summā 1:47,42) un svinēja kārtējo uzvaru Pasaules kausa izcīņas posmos.

Savukārt Tomasam izvērtās sīva cīņa par otro vietu ar mājinieku M. Antuānu. Pirmajā mēģinājumā amerikānis bija par sekundes piecām simtdaļām ātrāks, taču otrajā siguldietis ar uzviju atspēlējās un divu braucienu summā Antuānu apsteidza par 0,14 sekundēm, bet savam brālim zaudēja sekundes trīs desmitdaļas (1:47,72). Pārējie skeletonisti no vadošā trijnieka atpalika par vairāk nekā sekundi.

Kā zināms, Martins Dukurs par Pasaules kausa ieguvēju kļuva iepriekšējās piecās sezonās pēc kārtas, bet pēdējās divās otrajā vietā aiz viņa ierindojās brālis Tomass.

Veiksmīgi jauno sezonu Leikplesidā sākuši arī Latvijas bobslejisti. Oskars Melbārdis ar Daumantu Dreiškenu divnieku sacensībās izcīnīja otro vietu, par 0,17 sekundēm piekāpjoties vienīgi vācieša Frančesko Frīdriha ekipāžai. Savukārt četrinieku sacensībās Melbārdis kopā ar stūmējiem D. Dreiškenu, Arvi Vilkasti un siguldieti Jāni Strengu ierindojās trešajā vietā, par 0,08 sekundēm zaudējot līderim Maksimiljanam Arndam no Vācijas.

Pasaules kausa izcīņas otrais posms nākamajā nedēļā risināsies Kalgari trasē Kanādā, kur šonedēļ risinās Pasaules kausa sacensības kamaniņu braucējiem.