05.05.2012 17:26

Ulbrokas handbolistes nosargā Latvijas čempioņu titulu

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(3 balsojumi)
Ulbrokas handbolistes nosargā Latvijas čempioņu titulu Krišjānis Grantiņš

Finālsērijā Stopiņu novada handbola komanda (NHK) otro gadu pēc kārtas pārspēja Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas vienību.

Kaut arī visas četras abu komandu savstarpējās spēles regulārajā sezonā bija beigušās ar Stopiņu NHK uzvarām, tikai pēdējās sekundēs izrautā uzvara fināla pirmajā cīņā (28:27) vieglu pastaigu otrajā mačā viņām nesolīja. Arī tāpēc, ka kakla muskuļu sastiepuma dēļ uz rezervistu soliņa bija jāpaliek vienai no komandas līderēm Elzai Seržantei.

Cīņas sākums pārspēja, šķiet, pat pesimistiskākās prognozes. Pirmajās 20 minūtēs laukuma saimnieces pretinieču vārtos bumbu spēja ieraidīt tikai trīs reizes un bija nonākušas pamatīgos mīnusos – 3:10. Pirmā puslaika beigās mājinieces pamazām tomēr uztaustīja spēles pavedienu un līdz pārtraukumam starpību sadeldēja līdz 9:12.

Izšķirošās izrādījās otrā puslaika pirmās 10 – 12 minūtes. Vārtos droši nospēlēja Velta Vuškāne, izmantojot pretinieču kļūdas, Stopiņu handbolistes realizēja teju desmit ātros uzbrukumus pēc kārtas, un 43.minūtē jau 18:13.

Ulbrokas komanda turpināja ofensīvu un pārsvaru palielināja līdz izšķirošajam 24:15. Uzvaras tuvošanās izraisīja virkni paviršību, un sāncenses guva sešus vārtus pēc kārtas, tomēr nopietni apdraudēt mājinieču uzvaru vairs nespēja – 25:22 (9:12) un sērijā 2:0.

Latvijas čempioņu kausu un medaļas Stopiņu NHK handbolistes saņēma no novada domes priekšsēdētāja Jāņa Pumpura rokām.

"Meitenes ir malači. Sākumā mums spēle patiešām negāja, bet viņas nodemonstrēja raksturu un prata cīņas gaitu lauzt. Sezonas beigas sanāca grūtākas nekā varēja prognozēt, taču tā jau sportā mēdz teikt, ka titulu nosargāt ir grūtāk nekā izcīnīt," gandarīta par uzvaru bija Stopiņu NHK galvenā trenere Ginta Ozoliņa. Viņai šis ir jau 14. Latvijas čempiones tituls un trešais, kas izcīnīts treneres statusā.