09.12.2014 11:22

Siguldas jaunie badmintonisti krāj pieredzi Igaunijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Vairāki Siguldas sporta skolas un Siguldas badmintona kluba pārstāvji pagājušās nedēļas nogalē piedalījās Igaunijas atklātajā junioru čempionātā, kurā vairākās vecuma grupās startēja 270 dalībnieki no 12 valstīm.

No siguldiešiem sacensībās Tartu vislabāk veicās meitenēm jaunākajā U-11 vecuma grupā. Marta Brengule un Anna Kupča dubultspēļu turnīrā pēc uzvarām pirmajās divās spēlēs vienīgo zaudējumu piedzīvoja finālā pret vienaudzēm no Krievijas un izcīnīja otro vietu. Trešo vietu ieņēma vēl viena Siguldas kluba pārstāve Annija Rulle-Titava pārī ar Anželinu Baboku no Minskas.

Vienspēļu turnīrā Anna Kupča iekļuva labāko astoņniekā un piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfinālā, bet Marta Brengule uzvarēja gandarījuma turnīrā par devīto vietu.

U-11 vecuma grupā puišiem Alens Zandovskis ierindojās 11. vietā, bet dubultspēļu turnīrā pārī ar Dāvi Strazdiņu zaudēja jau pirmajā kārtā. U-13 grupā meitenēm veiksmīgākā no siguldietēm bija Amanda Azarova, kura aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, bet pāru cīņās kopā ar Artu Priednieci viņa izstājās jau pēc pirmās kārtas.

Divas Siguldas badmintonistes piedalījās arī reitinga sacensībās vecākajā U-19 grupā. Vienspēlēs Jekaterina Romanova pārspēja sāncenses no Baltkrievijas un Lietuvas, taču ceturtdaļfinālā piekāpās Somijas sportistei. Līdzīgi klājās arī Liānai Lencevičai, kura uzvarēja Igaunijas un Ukrainas badmintonistes, bet cīņā par vietu pusfinālā zaudēja kiprietei.

Dubultspēlēs Jekaterina un Liāna guva vienu uzvaru un piedzīvoja vienu zaudējumu, bet jauktajās dubultspēlēs Romanova pārī ar Niku Podosinoviku izstājās jau pēc pirmās spēles.