08.12.2014 13:33

Mārupietim trešā vieta Latvijas zolītes čempionātā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupietim trešā vieta Latvijas zolītes čempionātā www.zolei.lv

Sestdien Jūrmalā norisinājās Latvijas Zolītes federācijas organizētais 19. Latvijas zolītes čempionāta A fināls, kurā sacentās labākie 58 zolmaņi.

 

Par Latvijas čempionu kļuva Jānis Praznicāns no Alūksnes, otro vietu ieguva Dailonis Rieksts no Jūrmalas, bet trešo – Māris Skuška no Mārupes, kurš ir arī Latvijas Zolītes federācijas viceprezidents.

Zolīte ir unikāla un interesanta prāta spēle, kas radusies un attīstījusies Latvijā. Zolīte attīsta loģisko domāšanu, trenē prāta spējas un atmiņu.

"Zolīte ir vairāk sports nekā azarts, tā ir inteliģenta kāršu spēle, kuru var iemācīties jebkurš. Zolīte attīsta ne tikai loģisko domāšanu, prāta spējas un atmiņu, bet arī cilvēka personību. Pilnveidojoties, vairāku gadu garumā spēlējot ar labākajiem, par zoles lielmeistaru var kļūt ikviens," apgalvo M. Skuška.

Pēc viņa vārdiem, Latvijas Zolītes federācijas galvenais uzdevums ir zolītes spēlē iesaistīt jauniešus, lai viņi nodarbotos ar prāta spēli, nevis spēlētu pokeru internetā vai kazino. "Ne katrs var spēlēt bumbu vai kādu citu no aktīvajiem sporta veidiem, bet zolīti var spēlēt dažāda vecuma un fiziskās sagatavotības spēlētāji, " piebilst Māris Skuška.

Federācijā novērots, ka pēdējā laikā interese par zolītes spēli ir krietni pieaugusi. Portālā "Manabalss.lv" patlaban tiek vākti paraksti, lai zolītes spēli ieviestu kā fakultatīvu mācību priekšmetu vidējās izglītības iestādēs.