07.12.2014 18:24

Inčukalna galda hokejisti labāko astoņniekā Pasaules tūres posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Starptautiskās Galda hokeja federācijas (ITHF) Pasaules tūres "Lielā sešnieka" turnīrs Rīgas kausa izcīņa nedēļas nogalē pulcēja gandrīz 200 šīs galda spēles meistaru no desmit valstīm. Viņu vidū bija ducis Inčukalna galda hokeja kluba pārstāvju.

Milzīgajā konkurencē atzīstamus rezultātus sasniedza Jānis Kalnevics un Edgars Saulītis no Inčukalna kluba. Viņi pārvarēja trīs priekšsacīkšu kārtas un iekļuva 24 izslēgšanas turnīra dalībnieku vidū.

Sešpadsmitdaļfinālā mačos līdz četrām uzvarām ar vienādu 4:2 rezultātu J. Kalnevics uzvarēja pasaules ranga pirmā divpadsmitnieka spēlētāju Alekseju Titovu no Krievijas, bet E. Saulītis – Kevinu Ēriksonu no Somijas. Astotdaļfinālā Jānis atstāja "sausā" Valtu Smagaru 4:0, bet Edgars ar 4:3 papildspēlē pārspēja Mihailu Šaškovu no Krievijas.

Diemžēl ceturtdaļfināla kārtu abiem Inčukalna galda hokejistiem pārvarēt neizdevās – E. Saulītis ar 0:4 piekāpās pasaules čempionam Atim Sīlim, bet J. Kalnevics ar tādu pašu rezultātu – latviešu izcelsmes Krievijas labākajam galda hokejistam Jānim Galuzo. Noslēguma kopvērtējumā Jānim septītā un Edgaram astotā vieta.

Tikai vienu pozīciju aiz izslēgšanas turnīra dalībnieku skaita palika vēl viens Inčukalna kluba pārstāvis – Filips Buhtujevs, kuram 25. vieta. Labāko septiņdesmitniekā vēl iekļuva Sandis Kalniņš (45. vieta), Rainers Kalniņš (62.) un Ilze Zuce-Tenča (63.), bet 75. vietu ieņēma Gundega Paķe no galda hokeja kluba "Saulkrasti".

Par pasaules tūres posma uzvarētāju kļuva pasaules ranga līderis Atis Sīlis, kurš finālā ar 4:2 uzvarēja Jāni Galuzo. Mačā par trešo vietu līdz trim uzvarām Edgars Caics pārspēja Janu Drijaku no Čehijas 3:1.