06.12.2014 21:30

Ķekavas florbolistes atstāj "sausā" RSU komandu; vīriem uzvara Salaspilī, zaudējums Spuņciemā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas florbolistes atstāj "sausā" RSU komandu; vīriem uzvara Salaspilī, zaudējums Spuņciemā Latvijas Florbola savienība

Dāmu florbola klubs "Ķekava" trešo reizi Latvijas virslīgas čempionātā pārspēj Rīgas Stradiņa universitātes florbolistes un pietuvojas līderēm.

Abu komandu pirmās divas savstarpējās spēles šosezon bija noslēgušās ar nelielu – vienu un divu vārtu – pārsvaru ķekaviešu labā. Un arī šoreiz pēc nospēlētām divām trešdaļām sāncenses šķīra tikai viens precīzs metiens (1:0).

Trešā perioda pirmajā minūtē FK "Ķekava" florbolistēm izdevās pārsvaru dubultot, bet izšķirošie notikumi risinājās trešdaļas vidū, kad nepilnu četru minūšu laikā ķekavietes vēl trīs reizes raidīja bumbiņu RSU komandas vārtos, – 5:0. Par labāko spēlētāju Ķekavas kluba rindās atzina vārtsardzi Zani Veidenbaumu, kura atvairīja visus 16 metienus un pirmo reizi sezonā nosargāja savu "cietoksni" neskartu.

Virslīgas turnīra tabulā FK "Ķekava" ar 16 punktiem astoņās spēlēs vairs tikai par diviem punktiem atpaliek no līderes Kocēnu "Rubenes", kam gan ir spēle rezervē. Trešajā vietā esošās "Ķekavas Bulldogs" florbolistes no novadniecēm atpaliek par astoņiem punktiem, bet RSU komandai līdzšinējās septiņās spēlēs punktus nopelnīt nav izdevies.

Kārtējās spēles Latvijas pirmajā līgā aizvadījušas divas Pierīgas vīru komandas.

Saulkalnes florbola klubs Salaspils sporta namā tikās ar florbola klubu "Madona" un, trešajā trešdaļā gūstot trīs vārtus pēc kārtas, izcīnīja grūtu uzvaru 4:3. Trīs rezultativitātes punkti (2+1) Aleksandra Mahortova kontā. Pirmās līgas Vidzemes grupas turnīra tabulā Saulkalnes komanda ieņem priekšpēdējo septīto vietu (12 punkti 11 spēlēs).

Savukārt Spuņciemā notikušajā mačā sporta kluba "Babīte" florbolisti pret LU/FS "Masters" komandu spēles pirmajā daļā panāca 4:0 savā labā un vēl trešā perioda vidū bija vadībā 6:4. Taču nespēja šo pārsvaru nosargāt, 78 sekundes līdz pamatlaika beigām zaudēja izšķirošos vārtus un piedzīvoja sāpīgu zaudējumu 7:8 (Jānim Vīnam trīs vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle). Centra grupā SK "Babīte" ieņem ceturto vietu (10 p., 9 sp.).

Sestdien Gēteborgā pirmo pasaules čempionāta spēli aizvadīja Latvijas florbola valstsvienība. Kā jau bija gaidāms, ar 2:11 nācās piekāpties pasaules čempioniem un laukuma saimniekiem zviedriem, tomēr ievērības cienīgs ir fakts, ka trešo trešdaļu latviešiem izdevās nospēlēt neizšķirti (0:0).