05.12.2014 22:22

Brāļi Šici sekundes četras tūkstošdaļas aiz pjedestāla (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brāļi Šici sekundes četras tūkstošdaļas aiz pjedestāla (papildināta) Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā Leikplesidā (ASV) siguldieši Andris un Juris Šici par nieka 0,004 sekundēm piekāpās austriešiem Peteram Pencam un Georgam Fišleram, kurus dramatiskā cīņā par olimpisko bronzu pārspēja Sočos.

Pirmajā braucienā brāļi Šici sasniedza trešo rezultātu (44,042 sekundes), piekāpjoties vienīgi divām Vācijas ekipāžām. Otrais brauciens Andrim un Jurim neizdevās tik veiksmīgs un ar piekto laiku (44,093 s) viņi zaudēja bronzas pozīciju Pencam un Fišleram un finišēja ceturtajā vietā.

Pirmās divas vietas ieguva vācieši Egerts/Benekens un Vendls/Arlts. Uzvarētājiem brāļi Šici summā zaudēja 0,484 sekundes, bet no Austrijas kamaniņu braucējiem atpalika tikai par sekundes četrām tūkstošdaļām.

Kā zināms, Pasaules kausa pirmajā posmā Īglsas trasē Austrijā siguldieši pēc neveiksmīga otrā brauciena ieņēma 11. vietu.

Vēlāk notikušajās vīru vieninieku sacensībās abi Latvijas pārstāvji ierindojās blakus pozīcijās trešā desmit sākumā.

Negaidītu uzvaru mājas trasē izcīnīja 19 gadus vecais amerikānis Takers Vests. Siguldietis Inārs Kivlenieks viņam divu braucienu summā zaudēja 2,247 sekundes un ierindojās 20. vietā 32 dalībnieku konkurencē, bet Kristaps Mauriņš finišēja vienu pozīciju zemāk (+2,413 s).

Sestdien Leikplesidā notiks sacensības dāmām (plkst. 16.30 pēc Latvijas laika) un stafešu komandām (plkst. 19.40).

(papildinātas pēdējās trīs rindkopas)