05.12.2014 12:16

Starp pretendentiem uz Latvijas Gada balvu – Pierīgas sportisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) un Igo Japiņa Sporta aģentūra paziņojusi pretendentus šāgada Latvijas Gada balvai sportā deviņās nominācijās. Viņu vidū ir ari vairāki Pierīgas sportisti, treneri un sporta pasākumi.

Kategorijā "Labākais Latvijas sportists" finālistu vidū ir trīskārtējais Gada balvas ieguvējs, Soču ziemas olimpisko spēļu vicečempions skeletonā siguldietis Martins Dukurs, kurš par prestižo trofeju konkurēs ar vienīgo latviešu spēlētāju Nacionālajā hokeja līgā Zemgu Girgensonu, Francijas atklātā tenisa čempionāta pusfinālistu Ernestu Gulbi, Eiropas čempionu biatlonā Andreju Rastorgujevu, kā arī Eiropas čempionu un divu BMX superkrosa Pasaules kausa posmu uzvarētāju Māri Štrombergu.

Martina tēvs Dainis Dukurs izvirzīts Gada balvai nominācijā "Labākais Latvijas treneris". Kā zināms, viņš palīdzēja Martinam izcīnīt otro vietu Sočos un pirmo vietu Eiropas čempionātā un Pasaules kausa kopvērtējumā, bet Tomasam – ceturto vietu ziemas olimpiskajās spēlēs, otro vietu Eiropas čempionātā un otro vietu Pasaules kausa kopvērtējumā.

Nominācijā "Labākā Latvijas komanda individuālajos sporta veidos" pretendentu vidū ir divkārtējie Soču ziemas olimpisko spēļu bronzas laureāti kamaniņu sportā Andris un Juris Šici no Siguldas, kā arī olimpiskie vicečempioni Latvijas bobsleja četrinieks, kurā viens no stūmējiem bija siguldietis Jānis Strenga. Par Gada balvu ar viņiem konkurēs pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Gada labākā trenera titulam izvirzīts arī brāļu Šicu treneris Jānis Liepa.

Nominācijā "Labākais tehnisko sporta veidu sportists" viens no četriem kandidātiem ir mārupietis Jānis Baumanis, šāgada Eiropas rallijkrosa čempionāta trešās vietas ieguvējs "Super 1600" klasē. Savukārt uz Latvijas labākās sporta spēļu komandas godu pretendē vairākus Pierīgas klubu spēlētāju pārstāvēta Latvijas florbola izlase.

Kategorijā "Gada sporta notikums Latvijā" uz balvu pretendē divi ar Siguldu saistīti pasākumi – pirmo reizi notikušais Eiropas čempionāts kamaniņu sportā junioriem un jauniešiem, kurā piedalījās 123 sportisti no 15 valstīm, un tradicionālais Latvijas riteņbraucēju Vienības velobrauciens, kas šogad pulcēja piecus tūkstošus dažādu paaudžu riteņbraucēju no visiem Latvijas novadiem.

"Gada balvas sportā 2014" noslēguma ceremonijā, kas paredzēta 23. decembrī kultūras pilī "Ziemeļblāzma", pavisam tiks piešķirtas balvas 16 kategorijās. Pretendentus šajās nominācijās izvirzīja sporta federāciju padomes, LOK pārstāvji, sporta žurnālisti un citi nozares eksperti, bet uzvarētājus noteiks žūrija. Jau zināms, ka balvu par mūža ieguldījumu sportā saņems Latvijas futbola simtgades labākais tiesnesis, ilggadējais sporta darbinieks, žurnālists un viens no spilgtākajiem futbola entuziastiem pēc valsts neatkarības atjaunošanas Miķelis Rubenis.