03.12.2014 13:50

Salaspilī noticis unikāls dambretes turnīrs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Salaspils sporta namā aizvadītas vēl nebijušas sacensības – pirmais 80 lauciņu dambretes turnīrs Latvijas vēsturē, kas apvieno gan 100 lauciņu dambretes, gan 64 lauciņu dambretes profesionāļus un amatierus.

Salaspils sporta nama un Dambretes attīstības biedrības Salaspils filiāles rīkotā turnīra 30 dalībnieku vidū bija gan pavisam jauni dambretes spēlētāji, gan Latvijas čempionāta dalībnieki, gan dambretes veterāni, pavēstīja rīkotāji. Viņi sacentās ne vien par labākā dambretista titulu šajā dambretes veidā, bet arī naudas balvām – uzvarētājam pienācās 50 eiro, divu nākamo vietu ieguvējiem attiecīgi 45 un 40 eiro.

Iegūstot 13 no 14 punktiem, par turnīra uzvarētāju kļuva Vsevolods Teterins no Rīgas, tikai par punktu apsteidzot otrās vietas ieguvēju salaspilieti Gunāru Zālīti. Trešajā vietā ar 11 punktiem ierindojās Edijs Novickis. Labākā jaunieša gods tika Dāvidam Benderskim no Aizputes (9 p.). Dāmu un jauniešu konkurencē pirmo vietu ieguva rīdziniece Magdalēna Nereda (8 p.).

Pagājušās nedēļas nogalē Rīgā pēc riņķa sistēmas risinājās Latvijas komandu čempionāts starptautiskajā dambretē, kurā piedalījās astoņas komandas.

Pārliecinošu pirmo vietu, uzvarot sešos mačos un vienu beidzot neizšķirti, izcīnīja Dambretes attīstības biedrības komanda – 13 punkti no 14 iespējamiem. Komandas sastāvā spēlēja trīs dambretisti, kuri Pierīgas novadu sporta spēļu turnīrā pārstāvējuši Baldones novadu, – Raivis Paegle, Ivars Vidriņš un Maigonis Juhņevičs, kā arī Benno Butulis no Babītes novada.

Pēdējā astotajā vietā ar diviem punktiem palika Siguldas komanda Edgars Straumanis, Mārtiņš Zemlītis, Regīna Striķis un Ojārs Upens.