02.12.2014 13:38

Salaspils skolēni rāda klasi frisbija laukumā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils skolēni rāda klasi frisbija laukumā www.frisbee.lv

Salaspils 1. vidusskolas audzēkņi izcīnījuši pirmo vietu Latvijas jaunatnes frisbija čempionātā jauktajām komandām.

Turnīrā Salaspils sporta namā piedalījās 11 izglītības iestāžu komandas no Ogres, Salaspils, Rīgas, Valmieras un Ventspils, kopumā klātienē pulcējot aptuveni 100 spēlētāju. Čempionāta pirmajā kārtā komandas tika iedalītas četrās apakšgrupās, kurās katras grupas uzvarētāji un otro vietu ieguvēji kvalificējās izslēgšanas turnīram.

Pa ceļam uz pusfinālu mājinieki salaspilieši pārliecinoši pieveica Ogres Valsts ģimnāzijas (11:5) un Āgenskalna Valsts ģimnāzijas (11:4) komandas. Tad sīvā cīņā par vietu finālā ar 11:9 pārspēja pagājušā gada Latvijas jaunatnes čempionāta uzvarētājus no Ventspils 4. vidusskolas, bet izšķirošajā mačā par pirmo vietu neatstāja nekādas izredzes Ventspils tehnikuma frisbija komandai – 13:2.

Jāpiezīmē, ka pērn Salaspils 1.vidusskolas komanda jaunatnes čempionātā ierindojās tikai piektajā vietā.

Tajā pašā laikā aizvadīts arī Latvijas Frisbija līgas vīru turnīra pirmais posms. Pirmajā grupā, kurā spēlē piecas pie ranga spēcīgākās vienības, "Salaspils WT" komanda vispirms ar 13:9 uzvarēja "Flying Worms" komandu no Ventspils, bet pēc tam nedaudz negaidīti piekāpās rīdziniekiem "Ultimate Decision" 12:13.

Veiksmīgāki bija Salaspils juniori, kuri otrās grupas turnīra pirmajās trijās spēlēs svinēja trīs pārliecinošas uzvaras – 13:6 pār Daugavpils Universitāti, 13:2 pār "Ogre NightWatch" un 13:2 pār "Sirocco Ultimate" no Rīgas.

Nākamais Latvijas Frisbija līgas posms paredzēts nākamnedēļ Ventspilī.