30.11.2014 21:50

Ķekavas florbolistes aptur "Rubenes" uzvaru sēriju; Ulbroka/FS "Masters" divas sagrāves

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uzvaras vārtu autore Elīza Elizabete Bērziņa (pirmā no kreisās) Uzvaras vārtu autore Elīza Elizabete Bērziņa (pirmā no kreisās) Latvijas Florbola savienība

Nedēļas nogalē Latvijas florbola virslīgas spēlēs dāmām un kungiem pie uzvarām vai vismaz punktiem tika visas trīs Pierīgas komandas.

No sportiskā viedokļa nedēļas nogales galvenais notikums bija dāmu florbola kluba "Ķekava" uzvara 6:5 pār Latvijas čempionēm Kocēnu "Rubenes" florbolistēm, kurām šis bija pirmais zaudējums pēc uzvarām sezonas pirmajās sešās spēlēs.

Izbraukuma spēles sākums ķekavietēm neko labu nesolīja – astotajā minūtē jau 0:2. Taču līdz otrās trešdaļas vidum viešņas divu deficītu atspēlēja, pēc tam vēl divreiz panāca neizšķirtu, bet 15 sekundes pēc ceturto vārtu guvuma iemeta arī piektos un pirmo reizi izvirzījās vadībā.

Minūti vēlāk rezultāts atkal bija neizšķirts (5:5), un tāds tas saglabājās līdz pamatlaika pēdējai minūtei, kad 28 sekundes līdz beigām uzvaras vārtus – savus otros spēlē – FK "Ķekava" labā guva Elīza Elizabete Bērziņa. Ar diviem precīziem metieniem izcēlās arī Paula Brunovska.

Dāmu virslīgas turnīra tabulā pirmo vietu saglabā "Rubene" – 18 punkti septiņās spēlēs. Līderēm seko FK "Ķekava" (13 p., 7 sp.), "Ķekavas Bulldogs" (8 p., 6 sp.) un RSU (0 p., 6 sp.).

Pa divām spēlēm divu dienu laikā Latvijas vīru virslīgas turnīrā aizvadījuši Ulbrokas/florbola skolas "Masters" un "Ķekavas Bulldogs" florbolisti.

Sestdien ulbrokieši savā laukumā, pirmie zaudējuši vārtus, beigās pārliecinoši ar 8:2 pieveica Liepājas "Kuršus". Četrus rezultativitātes punktus nopelnīja Pēteris Freimanis (2+2), divi precīzi raidījumi arī Edžum Ceriņam.

Svētdien Ulbroka/FS "Masters" komanda viesojās pie turnīra pastarīšiem Jelgavas novada florbolistiem, un līdz trešajai trešdaļai Ulbrokas florbolistu pārsvars bija diezgan "slidens" (3:1). Tad gan viesi nodemonstrēja savu pārākumu un beigās svinēja vēl vienu pārliecinošu uzvaru 9:1. Pa diviem vārtiem guva Kaspars Šķēls un Edžus Ceriņš.

"Ķekavas Bulldogs" florbolistiem tik labi neklājās. Sestdien mačā pret Talsi/"Triobet" viņi mača gaitā atspēlēja triju vārtu deficītu, tomēr beigās piedzīvoja zaudējumu papildlaikā 6:7. Bet dienu vēlāk vēl rezultatīvākā cīņā savā laukumā pret florbola klubu "Bauska" šoreiz jau "buldogi" nenosargāja triju vārtu pārsvaru, zaudēja vārtus 17 sekundes līdz pamatlaika beigām un pēc tam arī izšķirošos pagarinājumā – 9:10. Abās spēlēs, kurās izdevās nopelnīt pa punktam, ķekavietis Klāvs Ozoliņš guva pa "hettrikam".

Turnīra tabulā Ulbroka/FS "Masters" ieņem sesto vietu ar 21 punktu 12 mačos, bet "Ķekavas Bulldogs" ar septiņiem punktiem 13 spēlēs ir 12. pozīcijā. Latvijas virslīgas turnīrā iestājas divu nedēļu ilgs pārtraukums, kas saistīts ar Latvijas valstsvienības piedalīšanos pasaules čempionātā Zviedrijā.

Divas spēles ar Pierīgas komandu piedalīšanos notikušas pirmajā līgā. Saulkalnes komanda Salaspilī ar 5:7 piekāpās "Rubene-1" vienībai, piedzīvojot septīto neveiksmi desmit mačos. Bet sporta kluba "Babīte" florbolisti piedzīvoja sagrāvi izbraukuma spēlē pret līderiem "Apelsīns"/Talsi 0:8, viņiem šis bija piektais zaudējums astoņās spēlēs.