30.11.2014 15:19

Sprintā Šici soli no pjedestāla, par Tīrumu labākas tikai vācietes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sprintā Šici soli no pjedestāla, par Tīrumu labākas tikai vācietes arhīvs

Pasaules kausa izcīņas pirmā posma sprinta sacensībās Īglsas trasē Austrijā labākie no Latvijas kamaniņu braucējiem bija siguldieši Andris un Juris Šici, kā arī krimuldiete Elīza Tīruma.

Sprinta sacensībās, kas šosezon Pasaules kausa izcīņas posmos regulāri notiek pirmo reizi, vietas tiek sadalītas pēc viena brauciena rezultātiem, turklāt ir nianses laika ņemšanā. Tiesības piedalīties šajās sacensībās iegūst 15 labākie kamaniņu braucēji pēc Pasaules kausa izcīņas sacensību rezultātiem.

Dienu iepriekš uzrādītos rezultātus uzlabot izdevās gan E. Tīrumai, gan brāļiem Šiciem. Jau ziņots, ka sestdien Pasaules kausa pirmajā posmā Elīza Tīruma ierindojās astotajā vietā, bet brāļi Šici pēc neveiksmīga otrā mēģinājuma finišēja vienpadsmitajā vietā.

Svētdien Andris un Juris trasi veica 31,568 sekundēs un ierindojās ceturtajā vietā 0,190 sekundes aiz uzvarētājiem vāciešiem Egerta/Benekena. Savukārt Elīza (31,690 s) piekāpās vienīgi Vācijas kamaniņu braucējām, kuras izcīnīja pirmās četras vietas. Uzvarētājai Natālijai Geizenbergerei viņa zaudēja 0,294 sekundes un ieņēma piekto vietu.

Vīru sprinta sacensībās Latvijas sportisti nebija pārstāvēti, jo svētdien no rīta notikušajā Pasaules kausa pirmajā posmā neiekļuva labāko piecpadsmitniekā. Vienu pozīciju aiz tā palika siguldietis Inārs Kivlenieks, kurš divu braucienu summā (1:41,331) uzvarētājam Fēliksam Loham no Vācijas zaudēja 0,903 sekundes un ierindojās dalītā 16. vietā.

Kristaps Mauriņš 32 dalībnieku konkurencē ieņēma 23. vietu (+1,157 s), Artūrs Dārznieks 26. vietu (+1,322 s), bet Riks Kristens Rozītis pēc 18. rezultāta sasniegšanas pirmajā mēģinājumā otrajā piedzīvoja kritienu.

Nākamie divi Pasaules kausa izcīņas posmi kamaniņu sportā notiks Ziemeļamerikā, bet sezonas centrālais notikums būs pasaules čempionāts februāra vidū Siguldas trasē.