29.11.2014 17:26

Tīruma jauno sezonu sāk ar astoto vietu, Šici – ar vienpadsmito

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tīruma jauno sezonu sāk ar astoto vietu, Šici – ar vienpadsmito Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Latvijas izlases kamaniņu braucēji sestdien Īglsas trasē Austrijā startējuši Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā.

Veiksmīgākā no latviešiem bija krimuldiete Elīza Tīruma, kura dāmu sacensībās ieņēma astoto vietu. Pirmajā braucienā viņa uzrādīja devīto rezultātu, bet otro veica mazliet veiksmīgāk un ar septīto labāko laiku summā pakāpās par vienu pozīciju. Kopvērtējumā uzvarētājai, olimpiskajai čempionei Natālijai Geizenbergerei no Vācijas Tīruma zaudēja 0,604 sekundes.

Siguldiete Ulla Zirne ierindojās 18.vietā (+1,068 s) un par vienu pozīciju apsteidza Kendija Aparjodi no Saulkrastiem (+1,073 s).

Neveiksmi piedzīvoja abas Latvijas divnieku ekipāžas. Siguldieši Andris un Juris Šici pēc pirmā brauciena ieņēma ceturto vietu, taču otrajā uzrādīja tikai 16. rezultātu un summā atkrita uz 11. vietu 1,104 sekundes aiz uzvarētājiem vāciešiem Tonija Egerta un Sašas Benekena. Otrā Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu.

Svētdien Īglsā notiks sacensības vīriem, kā arī sprinta sacensības.

Nākamie divi Pasaules kausa izcīņas posmiem kamaniņu sportā notiks Ziemeļamerikā, bet sezonas centrālais notikums būs pasaules čempionāts februāra vidū Siguldas trasē.

Bez kritieniem neiztika arī Siguldas skeletonistes Leldes Priedulēnas sezonas pirmajā startā. Kēnigzē trasē Vācijā Starpkontinentālā kausa izcīņas pirmajā dienā viņa izcīnīja ceturto vietu, taču otrajā dienā pēc septītā rezultāta sasniegšanas pirmajā braucienā otrajā braucienā krita.