28.11.2014 21:48

Katastrofāla ceturtā ceturtdaļa laupa Siguldas basketbolistiem uzvaru savās mājās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas novembra pēdējā spēlē ar Pierīgas komandas piedalīšanos basketbola klubs "Sigulda" savā laukumā piekāpās līgas jaunpienācējiem Daugavpils novada Sventes sporta kluba "Bruņinieks" komandai.

Pirms piektdienas spēles Siguldas sporta skolā mājinieku sezonas bilance (6–2) bija ievērojami labāka nekā viesiem (3–4). Atbilstoši šim rangam siguldieši jau ar pirmajām minūtēm uzņēmās vadību, tiesa, tālāk par septiņu punktu pārsvaru (25:18) pirmajā puslaikā neaizbēga.

Trešajā ceturtdaļā BK "Sigulda" starpību palielināja līdz 43:34, taču jau pēc dažām minūtēm bija vairs tikai 43:42, bet vēl pēc brīža 45:45. Šis gan bija tikai laukuma saimnieku nepatikšanu sākums. Ceturtās ceturtdaļas pirmajās sešās minūtēs siguldieši nespēja gūt ne punkta, un Sventes "bruņinieki" piecu punktu deficītu (45:50) pārvērta piecu punktu handikapā (55:50).

Arī izšķirošajos brīžos bumba spītīgi nekrita viesu grozā, bet taktika "sist" personiskās piezīmes lāgā neattaisnojās – soda metienus pretinieki meta gana precīzi. Rezultātā BK "Sigulda" spēles pēdējo posmu zaudēja 6:21, bet visu spēli – 56:66.

Mājinieku rindās rezultatīvākie bija Dinars Ramats (16 punkti) un Jānis Šults (14 p.), bet komandas ierastais uzbrukuma līderis Edmunds Tukišs šoreiz spēlē realizēja tikai trīs metienus no 19 (trīspunktnieki 0/9) un maču pabeidza ar astoņiem punktiem un 14 atlēkušajām bumbām.

LBL3 B grupas turnīra tabulā BK "Sigulda" ar sešām uzvarām deviņās spēlēs ieņem trešo vietu. Nākamsestdien siguldieši dosies atbildes vizītē pie SK "Bruņinieks" basketbolistiem, bet līdz tam mājas spēles aizvadīs Carnikavas (pirmdien pret BK "Salacgrīva") un Saulkrastu (piektdien pret SK "Rūjiena") komandas.