25.11.2014 16:00

Trīs Pierīgas novusisti Latvijas čempionāta finālā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Trīs Pierīgas novusisti Latvijas čempionāta finālā arhīvs

Latvijas individuālā čempionāta pusfināla robežu izdevies pārvarēt Jurim un Aināram Groseniem no Babītes, kā arī ķekavietim Mikum Andersonam.

Pusfināla turnīrā, kas risinājās Tukumā, 44 dalībnieki trīspadsmit kārtās cīnījās par 24 ceļazīmēm uz finālturnīru, kas paredzēts šosestdien Ozolniekos.

Par turnīra uzvarētāju kļuva Aldis Bišovs no Talsiem, kurš izcīnīja desmit uzvaras, piedzīvoja trīs zaudējumus un vienīgais savāca 20 punktus no 26 iespējamiem. Pa 18 punktiem nopelnīja cēsnieks Valdis Rubenis un Toms Cirvelis no Rīgas, kuri ieņēma divas nākamās vietas, un vēl četri novusa meistari.

Astoto vietu ar 16 punktiem (astoņas uzvaras, pieci zaudējumi) ieņēma Juris Grosens, bet Ainārs Grosens un Mikus Andersons nopelnīja pa 14 punktiem un noslēguma kopvērtējumā ieņēma attiecīgi 16. un 20. pozīciju, kas viņiem garantēja vietu finālā.

Latvijas čempionāta finālsacensību pirmajā posmā visi 24 dalībnieki būs sadalīti četrās apakšgrupās pa sešiem. Pēc viena apļa aizvadīšanas pa trim labākajiem, ņemot vērā savstarpējo maču rezultātus, turpinās cīņās par 1.–12. vietu un medaļām, bet pārējie sadalīs vietas no 13. līdz 24.