23.11.2014 22:40

Vīru florbola klubiem pa neveiksmei pret līderiem; ķekavietēm 20 "goli" otrajā derbijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vīru florbola klubiem pa neveiksmei pret līderiem; ķekavietēm 20 "goli" otrajā derbijā Latvijas Florbola savienība

Abas Pierīgas florbola komandas Latvijas virslīgas čempionāta kārtējās spēlēs piedzīvojušas zaudējumus cīņās ar līdergrupas vienībām.

"Ķekavas Bulldogs" florbolisti viesos tikās ar turnīra tabulas ceturtajā vietā esošo Kocēnu "Rubeni" un cieta sakāvi 3:8. Vēl trešās trešdaļas vidū intriga spēlē bija dzīva (3:5), taču tad laukuma saimnieki dažu minūšu laikā iemeta divus vārtus un pamatlaika izskaņā vēl divus.

Ulbrokas/florbola skolas "Masters" komandai jau ne pirmo reizi sezonā liktenīgs izrādās spēles sākums. Mājas mačā pret pašreizējiem čempioniem "Cēsu alus"/"Lekrings" florbolistiem līdz otrā perioda vidum laukuma saimnieki bija nonākuši zaudētājos 0:5. Trešajā trešdaļā ulbrokieši īsā laikā guva trīs vārtus un samazināja starpību līdz 4:6, taču beigās piedzīvoja zaudējumu 4:7.

Virslīgas turnīra tabulā Ulbroka/FS "Masters" komanda ar 15 punktiem 10 spēlēs ieņem septīto vietu, bet "Ķekavas Bulldogs" ar pieciem punktiem 11 mačos saglabā priekšpēdējo 13. pozīciju.

Nākamās nedēļas beigās abām Pierīgas vīru komandām virslīgas turnīrā paredzēts pa divām spēlēm – ķekavieši tiksies ar Talsi/"Triobet" un FK "Bauska", bet ulbrokieši – ar Liepājas "Kuršiem" un Jelgavas novada komandu.

Svētdien vakarā otro savstarpējo spēli sezonā aizvadīja abas Ķekavas dāmu komandas – FK "Ķekava" un "Ķekavas Bulldogs". Pirmajā uzvaru 5:4 tikai pagarinājumā bija guvušas "buldodzes".

Šoreiz FK "Ķekava" spēlētājas uzreiz ķērās pie lietas, pirmajās desmit minūtēs guva piecus vārtus un spēles pirmo trešdaļu noslēdza 8:1 savā labā. Par spīti pieciem pretinieču uzbrukuma līderes Ingas Ameteres precīzajiem metieniem, atspēlēties viņām vairs neizdevās – rezultatīvs 12:8 revanšs FK "Ķekava" labā. Uzvarētājām pa četriem punktiem nopelnīja Elīza Elizabete Bērziņa (3+1) un Gundega Vancāne (2+2).

FK "Ķekava" līdz ar uzvaru pār novadniecēm pakāpušās uz otro vietu turnīra tabulā (10 p.), "buldodzēm" ir divi punkti mazāk un trešā vieta.