14.11.2014 15:11

Pierīgas petanka spēlētāji smēlušies Eiropas junioru čempionāta pieredzi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas petanka spēlētāji smēlušies Eiropas junioru čempionāta pieredzi arhīvs

Bordo piepilsētā Francijā notika devītais Eiropas junioru čempionāts petankā, kurā trešo reizi piedalījās Latvijas komanda. Tās sastāvā šoreiz bija sporta kluba "Boule" pārstāvji salaspilietis Sandis Dzenītis un rīdzinieks Reinis Frēlihs, kā arī Marija Elizabete Silova no Upesciema sporta kluba.

Pēc priekšsacīkstēs sasniegtajiem rezultātiem 12 labākās komandas turpināja cīņas par Eiropas čempiona titulu, bet pārējās – par Nāciju kausu, pastāstīja Latvijas komandas treneris Ivars Dzenītis. Latvijas petanka spēlētājiem labāko ducī iekļūt neizdevās.

Nāciju kausa apakšgrupas pirmajā spēlē latvieši zaudēja Somijai 2:13, taču pēc tam izšķirošajā spēlē, būdami zaudētājos 2:11, prata saņemties un uzvarēja vienaudžus no Igaunijas ar 13:11. Uzvara nodrošināja iespēju spēlēt ceturtdaļfinālā pret Austrijas komandu. Latvijas komanda demonstrēja lielisku, vienotu komandas spēli un, lai arī spēles gaitā zaudēja 3:6, izcīnīja nozīmīgu uzvaru 13:11.

Pusfinālā pretī stājās dāņi, kuri tika uzskatīti par favorītiem. Latvijas petanka spēlētāji vairākkārt izvirzījās vadībā, tomēr šoreiz spēles galotnē spriedze bija pārāk liela, un mūsu gados jaunajiem junioriem zaudējums 9:13. Kopvērtējumā Latvijas komanda izcīnīja dalītu 15.–16. vietu 22 komandu konkurencē, apsteidzot Austriju, Somiju, Angliju, Monako, Čehiju, Slovākiju, Igauniju. Par Eiropas čempioniem kļuva francūži, bet Nāciju kausu ieguva šveicieši.

Eiropas čempionāta laikā tika noskaidrots individuālās precizitātes metienu (TIR) čempions. Katru valsti pārstāvēja viens sportists, un šajās sacensībās Sandis Dzenītis kopvērtējumā ierindojās 16. vietā.