12.11.2014 17:06

Mārupietis un siguldietes triumfē Baltijas kausa pirmajā posmā kalnu slēpošanā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ar nospiedošu Latvijas pārstāvju pārsvaru Druskininkos (Lietuva) aizritējis pirmais posms Baltijas kausa izcīņā kalnu slēpošanā, ko organizēja Latvijas Slēpošanas savienība sadarbībā ar Lietuvas Slēpošanas federāciju.

Baltijas valstīs vienīgajā slēgtajā kalnu slēpošanas hallē "Snow arena" kopā dažādās vecuma grupās piedalījās pāri par 160 dalībniekiem no piecām valstīm. Vīriešiem abas dienas slalomā savu pārākumu parādīja mārupietis Kristaps Zvejnieks, bet dāmām divas uzvaras siguldiešu Gasūnu ģimenei – Lelde uzvarēja pirmajā dienā, bet viņas jaunākā māsa Evelīna triumfēja otrajā dienā, ziņo www.infoski.lv.

Pirmajā dienā Kristapam Zvejniekam brālis Miks trīs braucienu summā beigās piekāpās par trijām ar pusi sekundēm, izcīnīja otro vietu un nodrošināja Zvejnieku ģimenei dubultuzvaru, turklāt bija pārliecinoši labākais starp junioriem. Godalgoto trijnieku noslēgušais Roberts Rode, vēl viens Mārupes novada pārstāvis, no uzvarētāja atpalika 7,59 sekundes.

Sacensību otrajā dienā izpalika māsu Gasūnu duelis, jo Lelde nefinišēja jau pirmajā braucienā. Nedaudz pieticīgi iesākusi sacensības ar trešo rezultātu pirmajā braucienā, nākamajos divos Evelīna Gasūna bija ātrākā un izcīnīja uzvaru, par nepilnu sekundi apsteidzot otro vietu ieguvušo siguldieti Ievu Melderi, kurai tāpat kā Evelīnai divas godalgotas vietas. Abām līdzi turējās un divu braucienu summā no uzvarētājas 1,74 sekundes atpalika Agnese Āboltiņa no Ķekavas novada.

Nākamais Baltijas kausa posms paredzēts 21. un 22. februārī Siguldā, bet noslēdzošais trešais posms, kurā būs četras disciplīnas, norisināsies marta vidū Somijā.