10.11.2014 12:00

Mārupe otro gadu pēc kārtas uzvar Pierīgas novadu sporta spēlēs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Spēļu kopvērtējumā aiz mārupiešiem ierindojās Babītes, Ropažu, Baldones, Stopiņu un Salaspils novada sportisti.

Kopš gada sākuma Pierīgas sporta spēļu ietvaros notika sacensības 17 sporta veidos un disciplīnās, kā arī Pierīgas pašvaldību darbinieku sporta spēles. Atbilstoši Pierīgas novadu sporta spēļu nolikumam kopvērtējumā katrai novada komandai tika ņemti vērā 11 labākie no 18 rezultātiem.

Pēc šī rādītāja – un arī rēķinot visus rezultātus – pirmo vietu summā ieguva Mārupes novads, kura pārstāvji šogad izcīnīja pirmās vietas orientēšanās sportā, pašvaldību darbinieku sporta spēlēs, pludmales volejbolā, krosa skriešanā, basketbolā un volejbolā vīriem, otrās vietas kalnu riteņbraukšanā un peldēšanā un trešās vietas – florbolā un volejbolā dāmām. Mārupieši, kuri nepiedalījās tikai vienās no 18 šāgada sacensībām, summā savāca 202 punktus.

Otro vietu ar 189 punktiem, tāpat kā pērn, ieguva Babītes novads, kas izcīnīja uzvaras dambretē un telpu futbolā, kā arī ieguva otrās vietas novusā, florbolā, krosā un volejbolā dāmām un trešās vietas pludmales volejbolā un peldēšanā. Arī trešās vietas ieguvēji salīdzinājumā ar pagājušo gadu palikuši nemainīgi – tie ir ropažnieki (176 p.), kuri triumfēja šautriņu mešanā un volejbolā dāmām, ierindojās otrajā vietā pludmales volejbolā un trešajā vietā zemledus makšķerēšanā.

Pirmajā sešniekā vēl iekļuva Baldones (174 p.), Stopiņu (170) un Salaspils (168) novads, tiem sekoja Mālpils (162), Saulkrasti (142,5), Krimulda (97), Ķekava (95,5), Sēja (80), Inčukalns (67,5), Olaine (61), Ādaži (50), Sigulda (24) un Carnikava (14 p.).

Pierīgas novadu sporta spēļu uzvarētāju godināšana plānota 5. decembrī. Saskaņā ar nolikumu tiks apbalvoti pirmās sešas vietas izcīnījušie novadi.