29.04.2012 18:42

Finišējis airēšanas maratons ”Gauja XXL”

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Finišējis airēšanas maratons ”Gauja XXL” www.gaujaxxl.lv

Mērķi Gaujas ietekā jūrā pie Carnikavas pirmais sasniedza internacionālais smaiļotāju divnieks Arnis Kalniņš un lietuvietis Lins Simaška.

 

Airēšanas maratona dalībnieki veica 310 kilometru garu distanci no Lejasciema līdz Carnikavai. Kalniņš un Simaška to beidza 25 stundās un 11 minūtēs. Smaiļotāju vietnieku klasē izturīgākais izrādījās Daiņus Jaramins no Lietuvas, kurš ceļā pavadīja 25 stundas un 46 minūtes, aiz viņa finišēja polis Kazimešs Rabinskis (26.43), bet labākais no mājiniekiem bija Andris Stavro (27.00).

Trešajā vietā absolūtajā vērtējumā ierindojās Igaunijas smaiļotāju jauktais duets Tīna Hodakova un Uko Korge, bet Jānis Saulītis un Kārlis Zars bija labākie kanoe divnieku klasē (38.32). Pavisam finišu sasniedza 15 no startējušajiem 20 individuālajiem dalībniekiem un divniekiem, liecina rīkotāju informācija.

Vēl garāku distanci – 420 kilometru – no Taurenes līdz finišam, pārmaiņus airējot vienvietīgas vai divvietīgas laivas, veica stafetes sacensību dalībnieki. No četrām komandām līdz galam tika tikai divas. Uzvarētājiem SIA "Viboss" (Harijs Gulbis, Mārtiņš Rāviņš, Endijs Bošs un Jānis Lejnieks) mērķa sasniegšanai bija nepieciešamas 48 stundas un 34 minūtes.

Vēl četri maratona "Gauja XXL" dalībnieki izvēlējās startēt "Do Your XXL", jau sacensību gaitā paši izvēloties distances garumu no 50 līdz 150 km.

Pasākums "Gauja XXL", ko rīkoja Vecpiebalgas airētāju biedrība, šogad notika trešo reizi.