02.11.2014 15:10

Salaspils un Stopiņu duelī nedaudz pārākas čempiones (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ivita Asare Ivita Asare arhīvs

Latvijas dāmu handbola čempionātā sezonas pirmo savstarpējo spēli aizvadījušas abas Pierīgas vienības – Salaspils sporta skolas un Stopiņu novada komandas.

Atšķirībā no pagājušās sezonas, kad Stopiņu handbolistes salaspilietes apspēlēja ar teju 30 vārtu starpību, šoreiz cīņa Salaspils sporta namā izvērtās gluži citāda. Laukuma saimnieces ātri ieguva 5:1 pārsvaru un pirmajā puslaikā tikai uz brīdi ļāva pretiniecēm izvirzīties vadībā (10:11).

Pēc pārtraukuma gūstot četrus vārtus pēc kārtas, Salaspils sporta skolas komanda panāca pat 19:14 savā labā. Tad gan Latvijas čempiones ķērās pie lietas, un uz viņu nākamajiem septiņpadsmit rezultatīvajiem uzbrukumiem mājinieces spēja atbildēt tikai ar diviem (29:21). Beigu rezultāts 31:23 Stopiņu NHK labā.

Uzvarētāju laba Ivita Asare guva 11 vārtus un Elza Seržante – deviņus. Salaspils komandas rindās rezultatīvākās bija Renāte Salmane (6) un Laura Krista Siliņa (5).

Virslīgas turnīra tabulā Stopiņu NHK ar astoņiem punktiem aizvadītajās piecās spēlēs ieņem trešo vietu aiz Dobeles SS/REIR (9 p.) un Ludzas kluba "Latgols" (8). Salaspils sporta skolai piecās spēlēs ir četri punkti un piektā vieta septiņu komandu konkurencē.

Divas spēles ar Pierīgas komandu piedalīšanos aizvadītas arī Latvijas vīru handbola pirmajā līgā. Otrā puslaika sākumā ielaižot septiņus vārtus pēc kārtas, Stopiņu novada handbolisti Ulbrokā piekāpās "Skrīveri/Aizkraukle" komandai 19:26 (15:13), bet Salaspils vienība mačā pret Ludzas "Latgols" junioriem otrajā puslaikā guva tikai piecus vārtus, ielaida 26 un cieta sagrāvi 17:44.

Šosezon Stopiņu un "Celtnieks"/Vangaži kluba handbolisti guvuši pa vienai uzvarai trijās spēlēs, bet salaspilieši piedzīvojuši zaudējumus visos piecos mačos.

(papildināta ar pēdējām divām rindkopām)