01.11.2014 21:20

FOTO: Labākie zolītes spēlmaņi Pierīgā – Ķekavas novadā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Labākie zolītes spēlmaņi Pierīgā – Ķekavas novadā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Pierīgas novadu sporta spēļu zolītes turnīrā sestdien triumfējusi Ķekavas novada komanda. Volejbola turnīra priekšsacīkstēs noskaidroti 9. novembrī paredzētā finālturnīra dalībnieki.

Zolītes turnīram, kas notika Mārupes novada sporta un atpūtas centrā, bija pieteikušās desmit Pierīgas novadu komandas, turklāt interesanti, ka nākamie uzvarētāji ķekavieši to izdarīja pēdējie. Katrā komandā spēlēja četri dalībnieki, no kuriem vienai bija jābūt daiļā dzimuma pārstāvei.

Sacensības notika pēc Šveices spēļu sistēmas – sešās kārtas pa 24 partijām katrā kārtā. Kārtas uzvarētāji pie spēles galdiņa saņēma sešus punktus, otrās vietas ieguvēji – četrus punktus, trešās vietas ieguvēji – divus punktus, bet ceturtās vietas ieguvēji palika bez punktiem.

Noslēgumā izrādījās, ka lielāko punktu summu savākuši Ķekavas novada zolmaņi Fidānija Dubrovska, Ainis Bilinskis, Osvalds Otamārs Vilnis un Guntis Gerhards. Otrajā vietā ierindojās Mālpils novada komanda Iveta Kukurāne, Kozļakovskis, Agris Ozoliņš un Normunds Ozoliņš, bet trešo vietu ieņēma salaspilieši Vera Brunovska, Ilgvars Vēdzele, Guntars Zviedris un Leonards Stupāns.

Tālākajās vietās komandu vērtējumā ierindojās: 4. Baldone, 5. Mārupe, 6. Stopiņi, 7. Babīte, 8. Inčukalns, 9. Ropaži, 10. Saulkrasti, informēja rīkotāji.

Individuāli dāmām labāko trijniekā iekļuva Linda Upmale no Mārupes, Vera Brunovska no Salaspils un Fidānija Dubrovska no Ķekavas. Vīriem veiksmīgākie izrādījās Gvido Zambergs no Baldones, Imants Ivanovskis no Stopiņiem un Osvalds Otamārs Vilnis no Ķekavas.

Trijās Pierīgas sporta zālēs – Sējas sporta centrā, Mālpilī un Baldonē – sestdien notika Pierīgas novadu sporta spēļu volejbola turnīra priekšsacīkstes. Par to uzvarētājiem kļuva Mārupes, Stopiņu un Sējas novadu komandas, kas 9. novembrī tiksies savā starpā finālturnīrā par 1.–3. vietu.

Sējas novada komanda pārliecinoši trijos setos pieveica Saulkrastu volejbolistus 3:0 (21, 21, 14) un Salaspili 3:0 (17, 9, 13). Mārupieši guva uzvaras pār Babītes novadu 3:0 (13, 24, 22) un Baldones novadu 3:0 (2, 9, 9). Savukārt Stopiņu novada komandai uzvarām bija nepieciešami četri seti spēlēs pret Ķekavu 3:1 (-21, 16, 19, 17) un Mālpili 3:1 (14, 24, -24, 14).

Turnīrā par 4.–6. vietu sacentīsies otro vietu ieguvēji Babītes, Saulkrastu un Ķekavas volejbolisti, bet turnīrā par 7.–9. vietu – Mālpils, Baldones un Salaspils komandas, kas sestdienas turnīros palika trešajās vietās. Finālturnīru norises vietas un laiki vēl tiks precizēti. 9. novembrī paredzēts arī Pierīgas novadu sporta spēļu volejbola turnīrs dāmām.

Pirms atlikušajām sacensībām sporta spēļu kopvērtējumā vadībā ir Mārupes novads (244 punkti), kuram seko Babītes (235), Ropažu (212), Salaspils (189), Baldones (181,5), Stopiņu (170) un Mālpils (168) novads.