31.10.2014 16:04

Kamaniņu braucēji sadalījuši Prezidenta kausus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kamaniņu braucēji sadalījuši Prezidenta kausus arhīvs

Piektdien Siguldas bobsleja un kamaniņu sporta trases starta estakādē notika tradicionālās sacensības "Prezidenta kauss" starta rāvienos kamaniņu sportā.

Vīru konkurencē otro gadu pēc kārtas nepārspēts palika siguldietis Kristaps Mauriņš, kurš summā uzrādīja laiku 6,950 sekundes. Otro vietu ar rezultātu 7,034 sekundes izcīnīja Inārs Kivlenieks, aiz sevis atstājot junioru ieskaites uzvarētāju Kristenu Putinu no Ropažu novada – 7,155 sekundes.

Otro vietu junioru ieskaitē izcīnīja saulkrastietis Kristers Aparjods – 7,326 sekundes, kuram piekāpās trešās vietas ieguvējs ropažnieks Gunārs Bergs – 7,337 sekundes, pavēstīja Latvijas Kamaniņu sporta federācijā.

Dāmu konkurencē, kā jau bija gaidāms, uzvarēja krimuldiete Elīza Tīruma, kura uzrādīja laiku 7,648 sekundes. Viņai konkurenci mēģināja izrādīt junioru izlases dalībnieces, starp kurām ātrākā ar rezultātu 7,762 sekundes bija Kendija Aparjode no Saulkrastiem. Trešo vietu dāmu un otro vietu junioru konkurencē izcīnīja Alise Evelīna Mitkus – 7,794 sekundes. Siguldiete Ulla Zirne dāmu konkurencē šoreiz palika vienu vietu aiz goda pjedestāla, bet junioru ieskaitē ar rezultātu 8,077 sekundes ieņēma trešo vietu.

Divnieku sacensības šoreiz aizritēja bez brāļiem Andra un Jura Šiciem – Juris guvis muguras traumu, taču nākamnedēļ atsākšot treniņus. Līdz ar to par galveno balvu cīnījās tikai divas ekipāžas, un ātrākie, tāpat kā pērn, bija Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš (7,406 s). Viņi aiz sevis atstāja junioru izlases divnieku ekipāžu Kristens Putins / Kārlis Krišs Matuzelis (7,510 s).

Pasaules kausa izcīņas pirmais posms paredzēts novembra beigās Austrijā, bet nākamā gada februāra vidū Siguldā risināsies pasaules čempionāts.