29.10.2014 21:31

Mārupes basketbolisti uzvar, Mārupes volejbolisti zaudē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārupes basketbolisti uzvar, Mārupes volejbolisti zaudē arhīvs

Otro reizi šosezon spēles Latvijas līmeņa turnīros vienā laikā aizvadīja divas Mārupes sporta centra komandas. Pretēji pirmajam gadījumam šoreiz basketbolisti tika pie panākuma, bet volejbolisti piedzīvoja neveiksmi.

Mārupes sporta centra basketbolisti trešdien aizvadīja izbraukuma spēli pret "VEF skolas" audzēkņiem un dramatiskā galotnē uzvarēja 80:77.

Spēle mārupieši iesākās pagalam neveiksmīgi – pirmajās septiņās minūtēs viņi spēja gūt tikai trīs punktus un nonāca pamatīgos mīnusos (3:13). Līdz pat otrās ceturtdaļas vidum šāda starpība turējās, taču puslaika izskaņu labāk nospēlēja viesis, samazinot vefiešu pārsvaru līdz minimumam (32:33).

Pēc pārtraukuma laukuma saimnieki labu brīdi turējās 4–6 punktu attālumā, bet puslaika vidū Mārupes SC komanda veica izrāvienu 11:3 un izvirzījās vadībā (63:60, 72:68). Taču tad "VEF skolas" basketbolisti atguvās, paši guva deviņus punktus pēc kārtas un trīs minūtes līdz pamatlaika beigām atkal bija priekšā (77:72).

Vēl sākoties pēdējai minūtei, mārupieši bija iedzinējos, taču atlikušajā laikā nosargāja savu grozu neskartu, aukstasinīgi realizēja piecus no sešiem soda metieniem un svinēja grūtu uzvaru. Abiem trešdienas sāncenšiem šosezon ir pa četrām uzvarām un diviem zaudējumiem.

Galvenie nopelni panākuma kaldināšanā ir Tomam Straudovskim – viņš guva 27 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. Nauris Metnieks Mārupes SC komandas labā guva 14 un Jānis Ramšs – 13 punktus.

Tajā pašā laikā Mārupes sporta kompleksā "Latvijas dzelzceļa" kausa izcīņas pirmās kārtas spēli aizvadīja Mārupes SC volejbolisti. Diemžēl Nacionālās līgas klubam līdzvērtīgu pretestību Baltijā spēcīgākās "Schenker" līgas komandai "RTU/Robežsardze" izrādīt neizdevās – zaudējums trijos setos 0:3 (10:25, 16:25, 21:25). Uzvarētāji iekļuva ceturtdaļfinālā, bet mārupiešiem turnīrs līdz ar to ir beidzies.

Mārupes volejbolisti šo sezonu Nacionālajā līgā sākuši ar divām uzvarām un vienu zaudējumu, bet "RTU/Robežsardze" volejbolistiem "Schenker" līgā ir trīs panākumi četrās spēlēs.