29.10.2014 15:42

Pierīgas mazie basketbolisti cīņās par "Kārums" kausu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Skolēnu brīvdienās vairāku Pierīgas novadu basketbola komandas dažādām sekmēm piedalījušās "Kārums" kausa turnīros Salaspils sporta namā.

"Kārums" kausa izcīņa šogad tiek rīkota divās vecuma grupās – U-11 (2004. gadā dzimušie zēni un meitenes) un U-10 (2005. gadā dzimušie un jaunāki). Pirmā posma sacensībām bija pieteicies dalībnieku rekordskaits – 32 meiteņu un 73 zēnu komandas no visiem Latvijas reģioniem. Daļa no tām savu māku spēlēs ar vienaudžiem pārbaudīja Salaspils sporta namā.

No Pierīgas puišiem vislabāk veicās Mārupes sporta centra U-10 komandai, kas divu dienu turnīrā ļoti pārliecinoši uzvarēja visās četrās spēlēs. Mārupieši ar 55:6 apspēlēja Igora Miglinieka sporta skolas (IMSS) Ikšķiles komandu, ar 43:11 sporta kluba "Ķeizarmežs"/Sarkandaugava vienību, ar 39:15 basketbola skolas (BS) "Rīga"/"Rīdzene" audzēkņus un ar 39:10 BS "Rīga"/DSN vienību.

Uzvaru vairāk nekā zaudējumu bija arī mājiniekiem, IMSS Salaspils U-10 basketbolistiem. Salaspilieši pārspēja "Pārdaugavas" (41:21), BS "Rīga"/"Rīdzene" (30:3) un vienu no divām Siguldas komandām (41:4) un vienīgo zaudējumu piedzīvoja mačā pret BS "Rīga"/DSN vienību (23:39).

Divas uzvaras četrās spēlēs izcīnīja Berģu pamatskolas jaunie basketbolisti, bet abām Siguldas komandām, kā arī IMSS Ikšķiles komandai pirmās uzvaras nākas atlikt līdz nākamajam turnīram. Savukārt U-11 vecuma grupā Igora Miglinieka sporta skolas audzēkņi no Ikšķiles guva vienu panākumu, bet no Salaspils piedzīvoja četras neveiksmes.

Vairākas Pierīgas komandas bija pārstāvētas arī meiteņu turnīros. U-11 grupas spēles veiksmīgi aizvadīja Berģu pamatskolas basketbolistes, kuras guva trīs pārliecinošas uzvaras – 38:0 pār Alojas Ausekļa vidusskolu, 40:13 pār Līvāniem un 36:16 Pār Rīga/TTP-2 komandu – un piedzīvoja zaudējumu tikai cīņā ar vienaudzēm no Daugavpils (16:31).

Šajā pašā vecuma grupā IMSS komanda uzvarēja vienā no četrām spēlēm, bet U-10 grupā – trijās. Jaunākajā grupā piedalījās arī komanda no Siguldas, kas divreiz vinnēja un divreiz zaudēja.

Sezonas laikā "Kārums" kausa izcīņas turnīri risināsies katrās skolēnu brīvdienās, bet jūnija sākumā mazie basketbolisti pulcēsies uz finālsacensībām Rīgā. Finālturnīrā varēs piedalīties komandas, kuras būs startējušas vismaz vienā posmā.

Vairāk foto skatīt šeit.