29.10.2014 12:19

Četri Pierīgas novusa spēlētāji Latvijas čempionāta ceturtdaļfinālā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas individuālā čempionāta astotdaļfināla barjeru izdodas pārvarēt pusei no Babītes un Ķekavas novusa meistaru. Panākumi gūti arī Rīgas čempionātā.

Bauskā notikušajā turnīrā veiksmīgākais no Pierīgas novadu pārstāvjiem bija ķekavietis Ritvars Kauss, kurš ar astoņām uzvarām 11 mačos (16 punkti) ierindojās trešajā vietā. Labāko piecpadsmitniekā, kas ieguva tiesības spēlēt ceturtdaļfinālā, ar 14 punktiem iekļuva arī Babītes novusisti Juris Grosens (5. vieta), Sergejs Varša (7. v.) un Kristaps Zariņš (9. v.).

Savukārt ķekavietim Gunāram Everam, kā arī Igoram Rambam, Gaidim Čoderam, Staņislavam Kojalovičam un Andrim Kapeniekam no Babītes astotdaļfināla robežu pārvarēt neizdevās. Tāpat kā vēl vienam Babītes novada pārstāvim Raivim Jansonam, kurš piedalījās citā turnīrā Talsos.

Latvijas vīru čempionāta ceturtdaļfināla turnīri paredzēti 8. novembrī, viens no tiem – Ķekavas sporta klubā.

Ogrē aizvadīts Latvijas dāmu čempionāta pusfināla turnīrs. Iegūstot tikpat daudz punktu, cik pirmo divu vietu ieguvējas (pa 16), trešo vietu un ceļazīmi uz finālu tajā izcīnīja ķekaviete Regīna Andersone. 11 kārtās viņa svinēja astoņas uzvaras.

Pieticīgāki rezultāti bija Dainai Vanagai (8 p.) un Aivai Ošai (6 p.) no Babītes, kā arī Birutai Siliņai no Baldones (6 p.). Finālturnīrs dāmām paredzēts 8. novembrī Ozolniekos.

Tostarp par Rīgas pilsētas un Rīgas reģiona kausa ieguvēju novusā kļuvis šāgada Pierīgas novadu sporta spēļu čempions Ķekavas novada komandas sastāvā Mikus Andersons. Pusfinālā viņš ar 9:6 uzvarēja Antonu Armošku, bet finālā sīvā cīņā ar 11:9 Ēriku Celmiņu.