28.10.2014 13:45

Badmintonu spēlē Inčukalnā, Salaspilī un Sanktpēterburgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Badmintonu spēlē Inčukalnā, Salaspilī un Sanktpēterburgā Siguldas badmintona klubs un Salaspils sporta nams

Dažāda līmeņa badmintona turnīri arī ar Pierīgas novadu sportistu piedalīšanos pagājušajās brīvdienās aizvadīti gan Inčukalnā un Salaspilī, gan Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā.

Vairāki Siguldas badmintona kluba pārstāvji pagājušās nedēļas beigās piedalījās starptautiskā turnīrā "Mednij Vsadņik" Sanktpēterburgā. Vislabāk veicās Jekaterinai Romanovai vienspēļu turnīrā – pēc uzvarām pirmajās četrās spēlēs vienīgo zaudējumu viņa piedzīvoja finālā pret Anastasiju Stogovu no Krievijas 21:15, 17:21, 13:21 un ierindojās otrajā vietā.

Dubultspēļu turnīrā Romanova kopā ar Liānu Lencēviču divreiz vinnēja, divreiz zaudēja un ierindojās ceturtajā vietā. Vienspēļu turnīrā Lencēviča ieņēma desmito vietu. No puišiem labākos rezultātus uzrādīja Kristaps Jānis Gulbis, kurš vienspēlēs ierindojās desmitajā vietā, bet pāru turnīrā kopā ar Didzi Gurecki finišēja sestajā vietā.

Tajā pašā laikā Inčukalnā notika Latvijas Apvienotās badmintona līgas pirmā posma turnīri. Vīru elites grupas turnīrā pirmās divas vietas ieguva Rīgas badmintona kluba pārstāvji Edijs Līviņš un Ivo Keišs, aiz kuriem palika siguldieši Pauls Gureckis un Teodors Kerimovs.

Vīriešu A grupā pirmo vietu izcīnīja Andrejs Krūmiņš no kluba "Smash", bet trešais bija Edgars Saulītis no Inčukalna. Savukārt B grupā mazāk pieredzējušiem un gados jaunākiem badmintonistiem par uzvarētāju kļuva Gints Bērziņš no Siguldas sporta skolas.

Dāmām vienspēlēs B grupā otrajā vietā ierindojās siguldiete Diāna Aleksejeva, bet dubultspēļu turnīros otrās vietas ieņēma Siguldas dueti Pauls Gureckis un Teodors Kerimovs, kā arī Diāna Lencēviča un Līva Pūka.

Pavisam Latvijas Apvienotās badmintona līgā šosezon paredzēti seši posmi, nākamais – 22.un 23.novembrī Siguldā.

Visbeidzot Salaspils sporta namā tika noskaidroti Latvijas Universiādes čempioni. Turnīrā piedalījās sešu Latvijas augstskolu badmintonisti.

Jaunietēm Rīgas Tehniskas universitātes studente Liene Zvaigzne uzvarēja gan vienspēlēs, gan pāru turnīrā kopā ar Lāsmu Rutmani no Latvijas Universitātes. Savukārt jauniešiem individuālajā turnīrā labākais bija Andis Bērziņš no Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas, bet dubultspēlēs – Mārtiņš Krauklis un Gints Dreija no RTU. Visbeidzot jaukto dubultspēļu turnīrā triumfēja abi vienspēļu uzvarētāji Andis Bērziņš un Liene Zvaigzne.