27.10.2014 17:06

Siguldas kalnu maratonā uzvar saulkrastiete un olimpietis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas kalnu maratonā uzvar saulkrastiete un olimpietis Alberts Linarts, www.sigulda.lv

Ar izaicinošo 55 kilometru distanci galā tika 185 Baltijas valstīs grūtākā skrējiena dalībnieki.

Par Siguldas kalnu maratona absolūto uzvarētāju kļuva Londonas olimpisko spēļu dalībnieks soļošanā ventspilnieks Arnis Rumbenieks, kurš sarežģīto trasi veica piecās stundās, piecās minūtēs un 36 sekundēs. Viņš par nepilnām divām minūtēm apsteidza otrās vietas ieguvēju Kristapu Broku no Madonas un par 11 minūtēm – trešās vietas ieguvēju cēsnieku Kristapu Magoni.

Dāmu konkurencē izturīgākā izrādījās Irita Puķīte no Saulkrastiem, kura finišēja pēc sešām stundām, 14 minūtēm un 23 sekundēm, absolūtajā kopvērtējumā ierindojoties 24. vietā. Turklāt Irita Putķīte arī apliecināja, ka ir ne tikai ātrākā maratona distancē, bet arī sprintā, izcīnot Ziediņkalna karalienes titulu – visātrāk veicot starta sprintu (kāpumu). Vēl dāmām pirmajā trijniekā iekļuva Aļina Sokaļska un Baiba Močāne no Rīgas.

Atsevišķās vecuma grupās pirmās vietas ieguva A. Sokaļska (S21), I. Puķīte (S40), A. Rumbenieks (V21), Kalvis Alseika no Vērgales (V18), lietuvietis Vītauts Gražis (V40) un rīdzinieks Aleksandrs Grotus, kurš V60 otrajā vietā atstāja carnikavieti Viktoru Suborinu. Ceturtās vietas savās grupās ieņēma Alma Vītola no Ķekavas novada (S21) un Aigars Lūsis no Babītes (V40).

Tie, kuriem 55 kilometru distance pagaidām vēl šķita par smagu, varēja startēt divās īsākās distancēs, un šādu dalībnieku bija vairāk par pustūkstoti.

36 kilometru distancē par uzvarētājiem kļuva Kristaps Bērziņš (2.57:01) un Žanna Vokujeva no Sanktpēterburgas (3.43:41). Savukārt 15 km distancē pirmās vietas gan vīru, gan dāmu konkurencē izcīnīja viesi no Sanktpēterburgas ar Maratu Nurniazovu (1.10:12) un Aļina Subotinu (1.25:33) priekšgalā. Dāmām ceturto vietu ieņēma Ināra Lūse no Carnikavas (1.33:38), bet vīriem labākais no Latvijas pārstāvjiem ceturtajā vietā bija Andrejs Dmitrijevs. Labāko desmitnieku noslēdza siguldietis Daniels Kārkliņš (1.17:52).

Kā zināms, Siguldas kalnu maratons jau vairākus gadus ir iekļauts pasaulē populārākā un sarežģītākā kalnu maratona – skrējiena apkārt Monblāna masīvam Alpos (165 km) – kvalifikācijas skrējienu sarakstā.