27.10.2014 10:31

Pierīgas florbola klubiem negatīva nedēļas nogales bilance

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas florbola klubiem negatīva nedēļas nogales bilance Latvijas Florbola savienība

Sešās spēlēs, kas brīvdienās notika Latvijas florbola čempionātā, Pierīgas komandas guvušas divas uzvaras.

Vīru virslīgā zaudējumus piedzīvoja gan Ulbrokas/florbola skolas "Masters" komanda, gan "Ķekavas Bulldogs".

Ulbrokas florbolisti mājas spēlē pret FBK "Valmiera"/"VIA" līdz otrās trešdaļas pēdējām minūtēm nekādi nespēja "uzlauzt" viesu "cietoksni", bet paši bija ielaiduši trīs vārtus. Divas minūtes līdz otrajam pārtraukumam Edžus Ceriņš vienus vārtus atguva, bet trešā perioda pašā sākumā Pēteris Freimanis samazināja starpību līdz minimumam, taču izglābties ulbrokiešiem tā arī neizdevās – 2:3.



Ķekavieši mačā pret virslīgas vicelīderiem RTU/"Inspecta" florbolistiem pirmie pamanījās izvirzīties vadībā un turējās kā līdzīgi visu pirmo un otro trešdaļu. Tad gan maisam gals bija vaļā, un rīdzinieki 13 minūšu laikā piecreiz raidīja bumbiņu "buldogu" "būdā". Pēdējās minūtēs divus vārtus Ķekavas komandas labā guva Matīss Jansons, kuru atzina par labāko spēlētāju – 4:7.

Virslīgas turnīra tabulā pēc septiņām spēlēm Ulbroka/FS "Masters" ar 12 punktiem ieņem piekto vietu, bet "Ķekavas Bulldogs" ar pieciem punktiem ir vienpadsmitie.

Vīru pirmajā līgā sporta kluba "Babīte" florbolisti Spuņciemā ar 3:5 piekāpās florbola klubam "Irlava"/"Avant" (divus vārtus guva Ronalds Kļimovs), bet Saulkalnes komanda, Edijam Matulim uzvaras vārtus (trešos spēlē) gūstot piecas sekundes līdz pamatlaika beigām, ar 6:5 pārspēja Cēsu komandu "Lekrings-1). Abām Pierīgas komandām nu ir pa diviem panākumiem piecos mačos.

Dāmu virslīgas čempionātā florbola klubs "Ķekava" piedzīvoja pamatīgu sakāvi spēlē pret čempionēm Kocēnu "Rubeni" 3:12. Toties "Ķekavas Bulldogs" atstāja "sausā" Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) vienību – 5:0. Divus vārtus guva Inga Ametere, bet vārtsardze Elīna Jeige atvairīja visus 23 metienus.

Turnīra tabulā pēc aizvadītām četrām kārtām "Rubenei" ir maksimālais punktu skaits 12, "Ķekavas Bulldogs" florbolistēm ir astoņi punkti, FK "Ķekava" četri, bet RSU visas četras spēles zaudējušas.