24.10.2014 23:22

LBL3: Saulkrastiem trešais panākums, Siguldai pirmā neveiksme

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LBL3: Saulkrastiem trešais panākums, Siguldai pirmā neveiksme www.saulkrasti.lv

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas līdervienību spēlē Saulkrastu komanda sagādā pirmo zaudējumu baušķeniekiem. Pirmo neveiksmi piedzīvojis arī basketbola klubs "Sigulda".

Pagājušās sezonas LBL3 bronzas laureāti saulkrastieši piektdien savā laukumā uzņēma Bauskas bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) komandu, kas bija uzvarējusi visas trīs sezonas pirmās spēles. No Saulkrastiem Bauskas basketbolisti aizbrauca kā zaudētāji – laukuma saimnieki svinēja pārliecinošu uzvaru 98:79.

Basketbola klubs "Sigulda" savā laukumā sporta skolas zālē uzņēma sporta kluba "Rūjiena" komandu un pēc uzvarām sezonas pirmajos divos mačos piedzīvoja pirmo zaudējumu 64:80.

Pirmās ceturtdaļas vidū rūjienieši pārņēma vadību, taču nekur tālu laukuma saimnieki viņiem aizbēgt neļāva – lielākoties viesu pārsvars nepārsniedza divu precīzu metienu tiesu (lielākā starpība bija 14:22). Apūtā ejot, 31:37.

Drīz pēc pārtraukuma SK "Rūjiena" basketbolistiem izdevās 10:2 izrāviens, un, ieguvuši 53:41 pārsvaru, viņi noturēja siguldiešus drošā attālumā. BK "Sigulda" spēlētāji atzīstami meta tuvos un pustālos metienus, taču bija pagalam nevarīgi trīspunktnieku izpildē (trīs trāpījumi 21 mēģinājumā), turklāt arī biežāk kļūdījās.

Trešo spēli pēc kārtas 30 gūto punktu robežu pārsniedza Edmunds Tukišs – šoreiz viņa kontā 34 punkti. 14 punktus pievienoja Raimonds Rudzāts.

LBL3 B apakšgrupā pa trim uzvarām četrās spēlēs nu ir Saulkrastu, Rūjienas un Bauskas komandām, bet BK "Sigulda" ir divi panākumi trijās cīņās.

Nākamās spēles Pierīgas komandām paredzētas 29. oktobrī – Saulkrastu vienība tiksies ar basketbola skolas "Rīga" spēlētājiem un carnikavieši viesosies Limbažos. Bet dienu vēlāk siguldieši izbraukumā tiksies ar Bauskas BJSS basketbolistiem.