24.10.2014 13:41

Babītes volejbolistes sāks trešo sezonu Baltijas līgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes volejbolistes sāks trešo sezonu Baltijas līgā arhīvs

Šīs nedēļas nogalē ar divām spēlēm Igaunijā Baltijas dāmu volejbola līgas jauno sezonu sāks sporta kluba "Babīte" komanda.

 

Pirmos mačus Babītes volejbolistes aizvadīs sestdien pret Viru volejbola klubu "Famila" un Tartu Universitātes/"Eeden" vienību. Pavisam šosezon Baltijas līgā piedalīsies 11 komandas – piecas no Latvijas (vēl arī Jelgava/LU, RSU/MVS, "Zeltaleja" un VK "Ezerzeme"), četras no Igaunijas un divas no Lietuvas. Pirmās spēles savā laukumā Babītes volejbolistēm paredzētas novembra vidū.

Salīdzinājumā ar pērno sezonu no SK "Babīte" šķīrušās divas spēlētājas – Zane Malaševska, kura tagad dzīvo un strādā Kiprā, kā arī Dace Klismete, kura šo sezonu izlaidīs. Toties komandai ir pievienojušās Antra Šverna (iepriekš Jelgava/LU), Alise Lece ("Zeltaleja"/MSĢ), Ļubova Tihomirova (LU), Krista Jansone (LSPA) un Zane Niedola ("Gludi–LM"/Rīga). Pagājušās nedēļas beigās Babītes volejbolistes piedalījās Jelgavas domes kausa izcīņā un sešu vienību konkurencē ierindojās piektajā vietā.

"Mūsu galvenais uzdevums ir izveidot labu konkurētspējīgu Baltijas līgas komandu, un noteikti centīsimies izcīnīt medaļas gan Baltijas līgā, gan Latvijas čempionātā," Latvijas Volejbola federācijas informācijā citēts Babītes sporta kluba prezidents Guntars Reika. "Mūsu komandas dalība čempionātā nebūtu iespējama bez galvenajiem atbalstītājiem – Babītes novada pašvaldības un SIA "EK Sistēmas".

Pagājušajā sezonā SK "Babīte" volejbola komanda Baltijas līgas pamatturnīru beidza sestajā vietā un finālturnīrā ierindojās ceturtajā vietā, bet Latvijas čempionātā izcīnīja bronzu. Vēl sezonu iepriekš viņas izcīnīja otro vietu Latvijas čempionātā, bet Baltijas līgā debitēja ar septīto vietu.