21.10.2014 11:52

Pierīgas tekvondo sportisti sacensībās slīpē meistarību

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas tekvondo sportisti sacensībās slīpē meistarību www.salaspils.lv un www.marupe.lv

Ar panākumiem sacensības Salaspilī un Rīgā aizvadījuši korejiešu cīņas mākslas veida tekvondo jaunie pārstāvji no Pierīgas novadiem.

Rīgas Sporta manēžā notikušajās starptautiskajās sacensībās "Riga Open", kurās piedalījās vairāk nekā 300 sportistu no Lietuvas, Baltkrievijas, Igaunijas, Gruzijas un Latvijas, pirmo vietu 2003./2005. gadā dzimušo vecuma grupā svara kategorijā līdz 40 kilogramiem izcīnījis Mārupes sporta centra pārstāvis Kārlis Kaģis, informēja pašvaldībā. Viņš uzvarēja visās četrās cīņās.

Trešo vietu junioru grupā svarā līdz 51 kg ieņēma Dāvids Bērziņš, bet Maksims Fartbuhs un Edvards Rjabkovs uzvarēja pa diviem pretiniekiem no Baltkrievijas, taču zaudēja ceturtdaļfinālos, iegūstot piektās vietas.

"Salaspils kauss" tekvondo bija pulcējis vairāk nekā 100 dalībnieku no astoņām Latvijas pilsētām un deviņiem klubiem. Sacensības galvenokārt bija paredzētas tiem sportistiem, kuri ar šo sporta veidu nodarbojas mazāk par trim gadiem. Dalībnieki mērojās meistarībā trijās disciplīnās – formālo kompleksu precīzā izpildījumā ("pumse"), divcīņās ("kirugi") un spēka sitienos pa boksa maisiem, ko fiksēja speciāla veste ar raidītājiem ("kanhan čagi").

Salaspils taekvondo klubu šajās sacensībās pārstāvēja četri jaunie sportisti, no kuriem diviem divcīņās izdevās tikt pie godalgām. Savās trešajās sacensībās deviņus gadus vecā Ksenija Moskvina un desmit gadus vecais Maksims Čirkovs ieguva otro vietu.

Vairākas medaļas izcīnīja arī kluba "SportPro" pārstāvji no Garkalnes novada. Divas pirmās vietas "kanhan čagi" un "kirgui" disciplīnās 10–12 gadus veco sportistu grupā izcīnīja Staņislavs Dubrovskis, bet 7–9 gadus veco grupā – Džonijs Veinbergs. Kadetu grupā (13–15 g. v.) trešo vietu "pumse" un pirmo vietu spēka sitienos izcīnīja Edgars Janušauskis, bet 4–6 gadus veco grupā otro vietu divcīņā ieņēma Airons Veinbergs.