20.10.2014 16:38

Ikšķilē atklāta velokrosa sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Bijušais latviešu profesionālais šosejas riteņbraucējs Arvis Piziks kopā ar posmu organizatoriem jau trešo gadu rīko A. Pizika kausa izcīņu velokrosā. Pirmais posms nedēļas nogalē notika Ikšķilē.

 

Īpaši aizraujošajā trasē ar tehniski sarežģītiem elementiem, dabīgiem un mākslīgiem šķēršļiem, kurus brīžam bija jāpārvar ne tikai braukšus, bet arī stumjot vai nesot velosipēdu, pirmie devās jaunākās vecuma grupas (2007./08. g. dz.) zēni un meitenes. Desmit minūšu garajā braucienā otrajā vietā ierindojās Mārupes BMX kluba pārstāvis Emīls Allers, bet piektais bija carnikavietis Anderss Oiguss.

Otrajā grupā (2005./06. g. dz.) 12 minūšu braucienā Kristers Oiguss no Carnikavas ieņēma ceturto vietu, bet vecākajās grupās starp labākajiem bija Ķekavas novada sporta skolas audzēkņi Krista Ratniece (W16 grupā), Elvijs Zommers (M14), Vladlens Gurkins (M16) un Niklāvs Boļšis (M18).

Jau dienu vēlāk velokrosa braucēji sacentās Mārupītes parkā Rīgā, bet novembrī velokrosa sacensības turpināsies Talsos, Kuldīgā, Smiltenē un Valmierā. A. Pizika kausa izcīņas dalībnieki cīnās ne tikai par uzvaru atsevišķā posmā, bet arī visas sezonas kopvērtējumā.