18.10.2014 18:31

Mārupiešiem dubultuzvara Latvijas krosa čempionātā Carnikavā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Sestdien Carnikavā, slēpošanas un aktīvās atpūtas centrā "Zibeņi", pirmo reizi norisinājās Latvijas čempionāts vieglatlētikas krosā, kurā dažādās distancēs un vecuma grupās startēja gandrīz četri simti skrējēju.

Elites grupā vīriem un dāmām uzvaras izcīnīja Mārupes novada pārstāvji, šāgada Pierīgas novadu sporta spēļu krosa sacensību uzvarētāji Dmitrijs Serjogins un Jeļena Ābele.

8 km skrējienā vīriem pilnīgi vienādu rezultātu (28 minūtes un 44 sekundes) uzrādīja divi sporta kluba "Arkādija" pārstāvji D. Serjogins un Indulis Bikše, tomēr par nieka tiesu ātrāk finiša līniju bija šķērsojis mārupietis. Savukārt I. Bikšem ātrākā juniora (V20 vecuma grupa) tituls. Trešajā vietā absolūtajā vērtējumā ierindojās Reinis Hartmanis (29:07), bet V18 vecuma grupā uzvarēja Guntis Pastors.

J. Ābele sešu kilometru distanci veica 24 minūtēs un desmit sekundēs un tuvāko sekotāju Agnesi Pastari apsteidza par 41 sekundi. Trešā dāmu elites grupā finišēja alūksniete Ilona Marhele.

6 km distancē uzvarētāji tika noteikti vēl vairākās grupās. Absolūti labāko rezultātu uzrādīja Raimonds Siliņš no Alūksnes (23:25), kuram arī pirmā vieta V30 grupā., Sintija Kaufelde izrādījās labākā S20 grupā juniorēm, Elēna Miezava S18 grupā, Gundega Heidingere S30 grupā, saulkrastiete Irita Puķīte S40 grupā un Jānis Gailis V40 grupā.

4 km skrējienā jauniešiem (V16, S16) ātrākie bija Magda Cigle no Siguldas un liepājnieks Artūrs Medveds, bet trešo vietu ieņēma vēl viens Siguldas sporta skolas audzēknis Kristaps Bruners. Senioriem (S50, S60, V50, V60) pirmās vietas ieņēma carnikavieši Ināra Lūse un Viktors Suborins, kā arī Līvija Muša un Valērijs Jegorovs.

2 km distancē meitenēm (S12 grupa) otro vietu aiz Kitijas Zaulas ieņēma Adriana Sanija Kreitenberga no Carnikavas, bet puišiem par uzvarētājiem kļuva Jānis Meiers (V12) un Arsēnijs Kadiševs (V14). Tautas grupā labākie bija mājiniece Sandra Krūma un Dāvis Siliņš, veterānu grupās (V70, S70) – Jānis Kaprālis un Nadežda Kavtaskina, bet īpašajā grupā skrējējiem ar personisko svaru virs 100 kilogramiem – Zintis Varts.

Bērnu sacensībās sešus gadus veco grupā 500 metru distancē uzvarēja Martins Stūrītis un Paula Bērziņa, 1 km distancē astoņgadīgajiem – Kaspars Jubelis un Viktorija Bogdanova, bet 1,5 km distancē pirmās vietas savās vecuma grupās ieguva siguldiete Estere Vīksne (S14), Izabella Bogdanova (S10) un Kārlis Ancāns (V10). Paši mazāki dalībnieki sacentās 300 metru skrējienā – puišiem ātrākais bija Oskars Putnis, bet meitenēm pirmajās divās vietās carnikavietes Alise un Amanda Kampānes.

Jāpiezīmē, ka uzvarētāji elites un U-20 grupās arī izcīnīja tiesības startēt Eiropas čempionātā krosā, kas notiks decembrī Bulgārijā.