13.10.2014 11:05

Ādažu jaunie džudisti trešie Latvijas kausa izcīņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažu jaunie džudisti trešie Latvijas kausa izcīņā arhīvs

Ar dažiem citu sporta skola pārstāvjiem papildinātā Ādažu bērnu un jaunatnes sporta skolas komanda izcīnījusi trešo vietu Latvijas kausa izcīņā U-14 vecuma grupā.

 

Sacensības starp sporta skolu komandām katrā vecuma grupā noritēja septiņās svara kategorijās, un uzvarētāji summā iekļuva nākamajā kārtā.

Pirmajā kārtā Ādažu BJSS komanda pārliecinoši ar 6:1 pieveica Ventspils sporta skolas "Spars" jaunos džudistus, taču cīņā par vietu pusfinālā ar 3:4 piekāpās džudo kluba "Lido" pirmajai komandai. Sacensības bija jāturpina gandarījuma turnīrā par trešo vietu, kurā ādažnieki ar 5:2 uzvarēja džudo klubu "Kyodai" un ar 6:1 Vsevoloda Zeļonija sporta skolas trešo komandu.

Ādažu BJSS komandas sastāvā startēja Miks Baumgarts, Jānis Edgars Štrauss, Gatis Leļevs, Andrejs Rižovs un Valdemārs Gerke, kā arī Rihards Upenieks (klubs "Satori"), Aleksandrs Špika ("Makkabi"), Maksims Šenderovs un Daniels Paņkovs (abi "Bosko").

Mazliet līdz medaļām Ādažu sporta skolas džudistiem pietrūka sacensībās U-16 vecuma grupā. Pirmajā kārtā viņi ar 4:3 uzvarēja V. Zeļonija sporta skolas trešo komandu, pusfinālā ar 3:4 zaudēja V. Zeļonija skolas pirmajai komandai, bet izšķirošajā cīņā par trešo vietu piekāpās džudo klubam "Kyodai" 3:4.

Komandu pārstāvēja Ādažu BJSS audzēkņi Rūdolfs Večens, Uldis Nartišs, Aleksejs Nazarovs un Mareks Markans, kā arī Ņikita Makarovs ("Gauja"), Ričards Ļevčiks, Ņikita Krims (abi "Makkabi") un Arturs Ērglis ("Satori").

Šosvētdien Ādažos risināsies starptautiskais jauniešu džudo turnīrs "Zelta rudens" un Latvijas čempionāts meitenēm un jaunietēm. Sacensību pirmajā dienā no plkst. 11 cīnīsies U-16 vecuma grupas jaunieši, kā arī U-14 un U-14 grupas jaunietes. Plkst. 16 uz tatami izies U-14 grupas puiši. Svētdien plkst. 11 paredzēts sacensību sākums U-10 grupā zēniem un U-13 grupā meitenēm, bet plkst. 16 – U-12 grupā puišiem.