12.10.2014 08:18

Siguldas pusmaratonā uzvar Roze un Lapiņa

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

21 kilometra garo distanci Siguldā veica vairāk nekā seši simti skrējēju. Vēl daudzi simti startēja 10,5 km "Nike" skrējienā, 5,2 km tautas skrējienā un bērnu distancē.

Galvenajā pusmaratona distancē pirmais finišēja ogrēnietis Renārs Roze. Viņš mērķi sasniedza pēc stundas, deviņām minūtēm un vienas sekundes un otrās vietas ieguvēju Kristapu Bērziņu apsteidza par 22 sekundēm. Trešo vietu absolūtajā vērtējumā ieņēma Jānis Višķers (1.09:30).

Dāmu konkurencē ātrākā izrādījās Anita Kažemāka no Preiļiem, kura kopējā vērtējumā finišēja 17. pozīcijā (1.17:41). Uzvarētājai zaudējot minūti un 17 sekundes, otro vietu dāmām (21. vieta kopvērtējumā) ieņēma Mārupes sporta centra trenere Jeļena Ābele, bet labākais no mājiniekiem siguldiešiem bija Guntis Arnicāns, kurš finišēja 56. vietā (1.25:20).

Vairāki skrējēji no Pierīgas novadiem pusmaratonā iekļuva starp labākajiem atsevišķās vecuma grupās. Tā Laura Lapiņa no Siguldas bija otrā S40 grupā, V50 grupā trešais bija Juris Šehtels no Ādažiem un sestais salaspilietis Uldis Kirtovskis, V60 grupā – trešais olainietis Viktors Rodionovs un piektais Viktors Suborins no Carnikavas, bet V40 grupā piekto vietu ieņēma mārupietis Ivars Valtass.

10,5 km "Nike" skrējienā, kurā startēja 350 dalībnieki, pirmo vietu SN50 vecuma grupā (1964. g. dz. un vecākas) izcīnīja carnikaviete Ināra Lūse (42:44), bet otrā deviņas minūtes vēlāk finišēja Anita Zālīte no Siguldas. Vēl viena siguldiete Sigita Lapiņa ierindojās trešajā vietā jaunākajā vecuma grupā (1995. g. dz. un jaunākas), bet šajā pašā grupā jauniešiem ceturtais bija Kārlis Lūsis no Carnikavas.

5,27 km tautas skrējienā labāko desmitniekā izdevās iekļūt Gundaram Ošmuciekam no Babītes – finišs pēc 19 minūtēm un septiņām sekundēm ierindoja viņu devītajā vietā. Divi laureāti no Pierīgas arī jaunākajās vecuma grupās (2001. g. dz. un jaunāki) – jaunietēm labākā izrādījās mājiniece Estere Vīksne, bet puišiem trešo vietu ieņēma Ernests Vīlips no Salaspils.