27.04.2012 13:30

FK "Auda" jaunā sezonā ar jaunām ambīcijām

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

"Nevaram sagaidīt!" uz jautājumu par noskaņojumu pirms jaunās sezonas sākuma Latvijas futbola pirmajā līgā atbild Ķekavas futbola kluba (FK) "Auda" prezidents Juris Gorkšs.

"Auda" ir pirmās līgas ilgdzīvotāji – 2012.gada sezona, kas sāksies svētdien ar spēli viesos pret JPFS/FK "Spartaks-2" komandu, viņiem Latvijas futbola otrajā ešelonā būs jau astotā pēc kārtas. Pēdējos gados par augstām vietām pacīnīties nebija izdevies, taču šosezon mērķis tiek sprausts diezgan augstu – pirmais trijnieks. Iekļūšana virslīgā gan neesot pašmērķis.

Ambīciju izaugsmei ir pamats, jo, pēc J.Gorkša domām, komandas sastāvs salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir kļuvis jūtami spēcīgāks.

"Uzaicinājām pāris puišu no Jēkabpils, kuri ir spēlējuši dažāda vecuma Latvijas jaunatnes izlasēs. Kopš februāra ar komandu kopā trenējas arī divi Gruzijas futbolisti, kuri te ir iedzīvojušies un jau mazliet runā latviski. Cerams, ka Latvijas Futbola federācijā izdosies nokārtot visus dokumentus, lai viņi varētu spēlēt. Pagaidām no Gruzijas vēl neesot saņemti nepieciešamie papīri," stāsta kluba prezidents.

Gruzīni "Audas" rindās būs vienīgie ārzemju leģionāri. Īsu brīdi kopā ar Ķekavas komandu trenējies puisis no Kotdivuāras, kura CV pat esot bijis ieraksts par piedalīšanos Krievijas premjerlīgas kluba Mahačkalas "Anži" dublieru komandā, taču šobrīd viņa Latvijā vairs nav.

Izmaiņas skārušas arī kluba pirmās komandas vadību – par galveno treneri kļuvis bijušais Latvijas futbola valstsvienības uzbrucējs Aleksandrs Jeļisejevs. "Domāju, ka sapratni esam atraduši gan mēs abi divi, gan viņš ar spēlētājiem. Komandā iekļauties viņam bija viegli, jo jau pagājušās sezonas beigās viņš apmeklēja mūsu spēles un bija informēts par to, ko no kura futbolista gaidīt," tā Juris J.Gorkšs. Pirmssezonas treniņdarbā savu ieguldījumu devis arī vairāku Latvijas jaunatnes izlašu vārtsargu treneris Aleksandrs Proskurņins un fiziskās sagatavotības treneris Viktors Lācis, kurš pazīstams pēc darba ar basketbola izlasēm un klubiem.

Šobrīd futbola kluba "Auda" sastāvā ir tikai četri spēlētāji, kurus varētu nodēvēt par īstiem ķekaviešiem, taču tuvāko 2 – 3 gadu laikā gaidāms nopietns papildinājums no kluba jaunatnes komandām Ķekavā un Baldonē. Latvijas jaunatnes čempionātos "Audas" jaunie futbolisti piedalās no deviņu gadu vecuma, atsevišķos turnīros – pat no sešu.

"Jaunatnes līmenī mums ir ļoti labs kontakts ar pašvaldībām, kas veido daļu komandu budžeta – palīdz ar transportu, ekipējumu. Jūtam atbalstu arī no tuvāko novadu iedzīvotājiem. Šaubos, vai viņi visi ļoti interesējas par futbolu, bet bez viņu atbalsta mēs diezin vai būtu uzvarējuši "LabieDarbi.lv" projektu konkursā," Gorkšs atgādina, ka, konkursā iegūstot pirmo vietu, "Auda" tika pie finansējuma jaunu sporta tērpu iegādei zēnu komandām, kas vasarā dosies uz starptautisku turnīru Zviedrijā. "Ne tikai labi spēlēsim, bet arī labi izskatīsimies," nosmej kluba prezidents.

Ķekaviešu atbalstu Juris Gorkšs cer sagaidīt arī "Audas" pirmajā spēlē savā laukumā – 5. maijā pret Ilūkstes komandu: "Mūsu stadiona tribīnēs ir 560 vietu, bet pagaidām tās visas aizpildīt vēl nav izdevies. Tas ir viens no mūsu mērķiem." No piektdienas ieplānot laiku futbola apmeklējumam vietējos iedzīvotājus aicinās plakāti, bet stadionā gaidīšot gan krāsainas programmiņas, gan bufete. Ieejas par brīvu ir garantēta, šobrīd notiek pārrunas, lai garantēts būtu arī saulains laiks.


Iepriekš:

Latvijas pirmās līgas futbols – tagad arī Salaspilī