10.10.2014 11:16

''Garkalne/Livonia'' regbisti gatavi aizstāvēt Latvijas čempionu titulu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
''Garkalne/Livonia'' regbisti gatavi aizstāvēt Latvijas čempionu titulu Zigismunds Zālmanis (RFC "Livonia")

Sestdien plkst. 16.20 Upesciema stadionā cīņu par Latvijas regbija čempionāta galveno balvu – smago ovālo dēli – sāks pagājušā gada čempionvienība "Garkalne/Livonia" un regbija klubs "Ovāls".

Preses konferencē "Garkalne/Livonia" regbija komandas pārstāvji pauda apņēmību nosargāt pērn izcīnīto Latvijas čempionu titulu. Komandas galvenais treneris lietuvietis Toms Zibolis sacīja, ka regbijā, līdzīgi kā citos sporta veidos, vieglāk ir tikt pie pirmā titula, bet tā nosargāšana ir daudz grūtāka.

"Mēs zinām, ka uzvarēt ir vieglāk nekā aizstāvēt titulu. Komandai šis nebija viegls čempionāts, dažiem spēlētājiem ir mikrotraumas, taču visi ir nopietni gatavojušies, lai sestdien cīnītos par uzvaru," Latvijas Regbija federācijas preses dienests citē kādreizējo Lietuvas valstsvienības spēlētāju. Viņš uzsvēra, ka pēc panākuma pusfinālā pret "Ežiem"/LMT (32:20) "Garkalne/Livonia" ir izdarījusi nopietnus secinājumus, cenšoties finālspēlē pretiniekiem neļaut izmantot savas vājās vietas.

"Garkalne/Livonia" komandas kapteinis Artūrs Kaulakāns uzskata, ka finālā būs raksturu cīņa un čempionu titulu izcīnīs tā komanda, kura vairāk gribēs uzvarēt. "Mēs esam smagi strādājuši un būsim gatavi cīņai, kurā izliksim 110 procentus. Vēlamies pierādīt, ka pērn gūtais panākums nebija nejaušība," uzsvēra komandas kapteinis. "Garkalne/Livonia" spēlētāji, salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, ir progresējuši un kļuvuši pieredzējušāki, tāpēc mazāka ir kļuvusi Lietuvas viesspēlētāju nozīme, piebilda A. Kaulakāns.

Latvijas Regbija federācijas prezidents Aleksandrs Zuments uzskata, ka finālspēle būs līdzīga un abu komandu izredzes ir vērtējamas vienādi. "Jebkurš šīs spēles iznākums būs labvēlīgs Latvijas regbijam," sacīja A. Zuments.

Plkst. 14 turpat Upesciema stadionā notiks spēle par Latvijas regbija čempionāta bronzas medaļām starp "Eži"/LMT un "Burtnieki/Fēnikss" komandām. Abas sestdienas spēles no Upesciema tiešraidē varēs vērot "Sportacentrs.com".