09.10.2014 11:27

Baložu karatists uz goda pjedestāla Minskā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baložu karatists uz goda pjedestāla Minskā www.ippon.lv

Oktobra sākumā Minskā notika desmitais karatē turnīrs "Minsk Open – Sanker Cup". No Latvijas sportistiem veiksmīgākais tajā bija sporta kluba "Ippon.lv" pārstāvis Ņikita Orlovs no Baložiem.

Ņikita piedalījās divās kumite (cīņa ar pretinieku) kategorijās un vienā kata (tehniskie elementi) kategorijā. Kumite cīņās 12–13 gadus vecajiem sportistiem svara kategorijā līdz 40 kg mūsu sportists lieliski tika galā ar saviem pretiniekiem, kā arī ar tiesnešu kļūdām, – pēc četrām aizvadītām cīņām Ņikita Orlovs ieguva trešo vietu un bronzas medaļu, zaudējot tikai kategorijas uzvarētājam (2:3). Turklāt cīņā par bronzu Ņikita uzvarēja, aizvadot trīs cīņas pēc kārtas praktiski bez atpūtas.


Sacensībās svara kategorijā līdz 45 kg Ņikita Orlovs svinēja trīs uzvaras, taču pusfinālā piedzīvoja zaudējumu pretiniekam no Maskavas. Cīņā par bronzu pēc neizšķirta rezultāta ar tiesnešu lēmumu uzvarēja Ņikitas pretinieks, un Latvijas sportists ierindojās piektajā vietā.

Arī kata kategorijā 12–13 gadus veco sportistu grupā Ņikita Orlovs ieguva piekto vietu, informēja sporta klubā "Ippon.lv".

Sacensībās Baltkrievijas galvaspilsētā piedalījās vairāk par 500 sportistiem no Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas, Kazahstānas, Izraēlas, Irākas un Latvijas.