08.10.2014 12:38

Dramatiskā cīņā BK "Sigulda" svin uzvaru Saulkrastos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dramatiskā cīņā BK "Sigulda" svin uzvaru Saulkrastos www.delfi.lv

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas turnīrā aizraujošā cīņā aizvadīts pirmais Pierīgas klubu "derbijs"; pie pirmās uzvaras tikuši Carnikavas basketbolisti.

 

Pagājušās sezonas LBL3 bronzas laureātu Saulkrastu komandas un basketbola kluba "Sigulda" cīņa izvērtās fināla cienīga.

Pirmā puslaika vidū viesi siguldieši panāca 32:21 pārsvaru, taču ātri vien to izsēja un pārtraukumā devās ar "plus četri" (49:45). Otrā puslaika sākumā Saulkrastu basketbolisti uz brīdi atguva vadību, vēlāk nonāca zaudētājos ar deviņu punktu starpību (70:79), tomēr pamatlaikā sāncenšiem uzvarētājus tā arī neizdevās noskaidrot – 88:88.

Pagarinājuma sākumā saulkrastiešiem izdevās panākt četru punktu starpību (95:91), taču uzvaru nosargāt ne. Izskaņā veiksmīgāk nospēlēja BK "Sigulda" basketbolisti, kuri svinēja uzvaru ar minimālu pārsvaru 100:99, kaut papildlaika pēdējā sekundē laukuma saimniekiem ar soda metienu bija iespēja rezultātu izlīdzināt. Siguldiešiem šis bija otrais panākums sezonā.

Uzvarētāju rindās ar 35 gūtiem punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās spēlējošais treneris Edmunds Tukišs, vēl 28 punktus guva Raimonds Rudzāts. Saulkrastu komandai Toms Provejs savāca 26 punktus, 9 atl. bumbas, 5 rezultatīvas piespēles un 4 pārķertas bumbas, Inguss Immers – 19 punktus un Reinis Birznieks – 18 punktus un 10 bumbas pie groziem.

Pirmo uzvaru LBL3 sezonā izcīnījusi Carnikavas komanda, kas savā laukumā ar 87:62 pieveica Rēzeknes sporta kluba "Ezerzeme" vienību. Otrajā ceturtdaļā iekrāto apmēram desmit punktu pārsvaru carnikavieši pēc lielā pārtraukuma pieaudzēja līdz 55:37 un, lai arī pretiniekiem uz brīdi to izdevās samazināt teju uz pusi, nopietni apdraudēt mājinieku panākumu viņi nespēja.

Carnikavas komandas labā Edgars Vecums guva 24, Egīls Ločmelis 14, Rolands Dovgjallo un Jānis Ābols pa 13 punktiem.