27.04.2012 09:35

Latvijas regbija izlasē četri "miesnieki"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas regbija izlasē četri "miesnieki" Zigismunds Zālmanis, Nikon

Sestdien Eiropas Nāciju kausa izcīņas priekšpēdējo spēli savā laukumā pret Lietuvas izlasi aizvadīs Latvijas regbija valstsvienība, kuras sastāvā būs četri Ķekavas kluba "Miesnieki" pārstāvji.

Vladimira Ņikonova un Jura Straumes trenētajā Latvijas komandā "miesniekus" pārstāvēs Edgars Cīrulis, Āris Andersons, Mikus Ozols un pieredzējušais Jānis Skuja, kurš turklāt pildīs kapteiņa funkcijas.


Izlases un Regbija federācijas vadībai bijušas pretenzijas pret vairāku veterānu attieksmi un fizisko formu, tāpēc viņi atstāti ārpus sastāvā, taču uz Skuju tas neattiecas. ""Vecie buki" izlasē pulveri jau izšāvuši, un nākamajā spēļu ciklā jālūko veikt plašu paaudžu maiņu. Tomēr veterānu vidū ir izņēmumi, un Jānis Skuja varētu būt ideāls paraugs jaunajiem," preses konferencē pirms mača izteicās federācijas prezidents Juris Silovs.

Šobrīd Eiropas Nāciju kausa izcīņas 2A divīzijā Latvijas izlase ar septiņiem punktiem sešās spēlēs (viena uzvara, pieci zaudējumi) ieņem pēdējo piekto vietu un no ceturtajā pozīcijā esošajiem horvātiem atpaliek par četriem punktiem. Lai saglabātu cerības uz palikšanu grupā, Latvijas regbistiem noteikti nepieciešamas uzvaras abās atlikušajās spēlēs. Turnīra pēdējā kārtā 5. maijā Latvijas valstsvienība viesosies pie grupas līderiem zviedriem.

Spēle ar Lietuvu sāksies sestdien plkst.17 "Daugavas" stadionā Rīgā, to tiešraidē varēs redzēt interaktīvajā televīzijā portālā "sportacentrs.com".