07.10.2014 11:20

Inčukalna galda hokeja klubs nosvinējis desmit gadu jubileju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Neoficiāli Inčukalnā galda hokejs tiek spēlēts jau kopš 1999. gada, novada čempionāts nākamgad atzīmēs savu 15 gadu jubileju, bet galda hokeja klubam (GHK) nule apritējusi desmit gadu dzimšanas diena.

Kluba vadītājs Sandis Kalniņš svinībām bija paredzējis plašu programmu – no rīta līdz pat vēlam vakaram, liecina informācija Latvijas Galda hokeja federācijas vietnē. Pasākumu ievadīja turnīrs "Inčukalna GHK Grand Prix", kas norisinājās tikai otro reizi. Pirmā "Lielās balvas" izcīņa tika aizvadīta pirms pieciem gadiem, kad tika svinēta kluba piecu gadu jubileja.


Pieteikušies dalībnieki izspēlēja vienu apļa turnīru, godinot vecos labos laikus, kad uzvarētāju noskaidrošanai netika talkā ņemti "play-off" mači. 22 dalībnieku konkurencē nedaudz negaidīti par turnīra uzvarētāju kļuva juniors Filips Buhtujevs, kļūdams par devīto Inčukalna GHK pārstāvi, kurš ir spējis uzvarēt kaut vienā kluba rīkotajā turnīrā (Inčukalna Galda hokeja līgā, Ziemassvētku turnīrā Inčukalna "Challenge", Inčukalna čempionātā un arī šajā turnīrā).

No otras puses Filipa uzvara pašlaik varētu būt likumsakarīga, jo viņš ir viens no retajiem kluba biedriem, kurš cītīgi trenējas un vēl joprojām progresē. Kamēr kluba vadošie spēlētāji skaitīja konkurentu zaudētos punktus, Filips klusi un mierīgi paveica savu darbiņu – 21 spēlē pamatlaikā nezaudēja ne vienu maču – tikai divi pagarinājumi, kurā viena uzvara un viens zaudējums. Filips uzvaru nodrošināja jau pēc priekšpēdējās spēles, kad vairs nebija konkurentiem sasniedzams.

Otro vietu izcīnīja Didzis Ziemelis, kurš pēdējā laikā nevar lepoties ar dižu spēļu praksi, bet trešais bija Matīss Saulītis. Junioriem automātiska uzvara F. Buhtujevam, otrajā vietā Rainers Kalniņš, trešajā Arnis Gustins. Dāmām gandrīz bez konkurences cīnījās Ilze Zuce-Tenča, kura spēja konkurēt ar līderiem, absolūtajā vērtējumā noslēdzot pirmo sešinieku. Vēl pirmajā trijniekā Elīna Gala un Dace Dubava.

Pēc turnīra kluba biedriem sekoja neliela atelpa Inčukalna sporta kompleksa baseinā, burbuļvannās un pirtīs, bet plkst. 18 kluba biedri devās uz salidojuma vietu – Inčukalna pamatskolas aktu zāli, kur bija klāts svinīgais vakariņu galds. Aktu zālē kluba biedri varēja vērot pašu izcīnītās un savestās balvas – kausus un medaļas, kas gūtas Latvijas reitinga turnīru ietvaros un Eiropas un pasaules mēroga mačos. Balvu izstāde Inčukalna pamatskolā tiks izlikta publiskai apskatei un būs vērojama vēl trīs nedēļas.

Plašāk par Inčukalna Galda hokeja kluba jubileju lasīt šeit.