07.10.2014 10:21

Siguldas šaha čempionātā triumfē rīdzinieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas šaha čempionātā triumfē rīdzinieki arhīvs

Divas dienas Siguldas Valsts ģimnāzijā risinājās novada atklātais čempionāts ātrajā šahā, kurā piedalījās gandrīz simt dalībnieku ne tikai no daudziem Latvijas novadiem, bet arī Igaunijas un Krievijas.

 

Turnīrs notika pēc Šveices sistēmas 11 kārtās. Pēc to izspēles pārliecinošu uzvaru turnīrā izcīnīja dalībnieku reitinga pirmais numurs Igors Kovaļenko no Rīgas, kurš savāca 10,5 punktus no 11 iespējamiem.

Piecu nākamo vietu ieguvēji nopelnīja pa astoņiem punktiem – pēc papildu rādītājiem vietas labāko trijniekā nopelnīja rīdzinieki Artūrs Neikšāns un Ņikita Meškovs, bet sestajā vietā ierindojās olainietis Normunds Miezis. Vienu pozīciju zemāk ar 7,5 punktiem finišēja Rolands Bērziņš no Ropažiem.

Labāko piecdesmitniekā iekļuva arī Imants Kārkliņš no Salaspils (6 punkti, 29. vieta), Kristaps Krustkalns no Carnikavas (6 p., 33. v.), labākais no siguldiešiem Ivars Jēkabsons (6 p., 37. v.), viens no turnīra rīkotājiem Visvaldis Gercāns (6 p., 38. v.) un Ģirts Lielmežs no Mālpils (5,5 p., 50. v.).