06.10.2014 12:44

Orientieristi bauda "Siguldas rudeni"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Orientieristi bauda "Siguldas rudeni" www.ba2.lv

Tradicionālās orientēšanās sporta sacensības "Siguldas rudens", kas Krimuldas novada "Jaunsilvēveros" notika jau 42. reizi, pulcēja gandrīz četrus simtus dalībnieku.

Sacensību galvenais tiesnesis Jānis Lazdāns pavēstīja, ka sarežģītais orientēšanās apvidus un distanču plānojums no dalībniekiem prasīja lielu koncentrēšanos un fizisko piepūli. Pēc finiša sportistu vidū raisījās interesantas sarunas par veiktajām distancēm un ceļu variantu izvēlēm.

Uzvarētājiem visās grupās tika pasniegtas īpaši kaltas medaļas, ko sarūpēja Siguldas novada pašvaldība. Pirmo vietu ieguvēji saņēma Latvijas kausa atbalstītāju sarūpētās balvas. Uzvarētāju vidū bija gan carnikaviete Tamāra Kosmačeva (S55 vecuma grupa), gan siguldieši Daniels Kārkliņš (V20), Nils Ciglis (V12), Magda Cigle (S14) un Rudīte Šterna (S65).

Starp laureātiem no Pierīgas novadu orientieristiem vēl iekļuva Zanda Abzalone no Siguldas (S21 elites grupā dāmām), ādažniece Laura Leiboma (S18), mārupiete Gunta Lebedoka (S50), Andris Tauvens no Baldones (V65) un Gunārs Ostups no Carnikavas (V75).

Šosestdien Siguldā notiks gadskārtējais Siguldas pusmaratons, bet 18. oktobrī Krimuldas novada "Gravzaķos" risināsies orientēšanās sacensību seriāla "Latvijas Gāzes kauss" sestais posms.