05.10.2014 15:26

Handbola čempiones Ulbrokā sezonu sāk ar grūtu uzvaru

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Handbola čempiones Ulbrokā sezonu sāk ar grūtu uzvaru Jānis Slišāns, LHF

Stopiņu novada handbola komanda Latvijas čempionāta pirmajā spēlē ar divu vārtu pārsvaru uzvar savas sāncenses pagājušās sezonas finālā.

 

Ulbrokā notikušajā spēlē pret Ludzas klubu "Latgols" mājinieces pirmā puslaika lielāko daļu bija zaudētājās ar dažu vārtu starpību (lielākā bija 6:10). Toties otro puslaiku sāka ar trim vārtu guvumiem pēc kārtas un izvirzījās vadībā. Vēl piecas minūtes līdz beigām rezultāts bija neizšķirts, taču atlikušajā laikā Stopiņu komanda nosargāja savu cietoksni neskartu, pašas divreiz raidīja bumbu vārtos un svinēja uzvaru 29:27.

Čempioņu labā Elita Ekkerte guva 11 vārtus, Elza Seržante sešus un Jeļizavete Poriete piecus.

Citā dāmu virslīgas spēlē pirmo uzvaru sezonā izcīnīja Salaspils sporta skolas komanda, kas ar 35:33 sīvā cīņā pārspēja Latvijas junioru izlasi ("Lat-98"). Arī šajā mačā lielā mērā izšķirošs bija otrā puslaika sākums, kad salaspilietes iemeta četrus vārtus pēc kārtas un vadību vairs neatdeva.

Pa astoņiem vārtiem uzvarētāju labā guva Renāte Salmane un Laura Krista Siliņa, septiņus – Linda Borisanova.

Divas spēles Pierīgā notikušas Latvijas vīriešu virslīgas handbola turnīrā. Inčukalnā "Celtnieks/LSPA" komanda visai pārliecinoši ar 30:18 pieveica ASK/LU handbolistus. Šī bija viena no trim spēlēm Inčukalna sporta kompleksā, ko Latvijas Handbola federācija atļāva "Celtnieks/LSPA" klubam aizvadīt par spīti noteikumiem neatbilstošam laukuma izmēram. Savukārt Babītes novada Spuņciemā "Jūrmalas sports" handbolisti ar 35:20 pārspēja handbola klubu "Vaiņode".

Latvijas pirmās līgas turnīrā Ulbrokā "RTU-S" komanda sagrāva Salaspils handbolistus 50:22, bet Spuņciemā kluba "Jūrmalas sports" otrā komanda nospēlēja neizšķirti 24:24 ar Ogres novada sporta centra un handbola kluba "Ogre" komandu.