04.10.2014 19:06

"Garkalne/Livonia" regbisti iekļūst Latvijas čempionāta finālā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas regbija čempionāta finālā 11. oktobrī Upesciemā laukuma saimnieku "Garkalne/Livonia" regbistu pretinieki būs regbija klubs "Ovāls".

Sestdien notikušajā pusfināla spēlē pašreizējie valsts čempioni "livonieši" tikās ar "Eži/LMT" un izcīnīja uzvaru 32:20 (17:3). Piezemējumus laukuma saimnieku labā veica Mārtiņš Rundāns, Jānis Zvaigzne, Reinis Pepa un Simons Fuko, bet Kristaps Bērziņš savāca 12 punktus ar trim precīziem realizācijas sitieniem un diviem soda sitieniem.

Otrajā pusfinālā RK "Ovāls" pārliecinoši uzvarēja "Burtnieki/Fēnikss" vienību 47:12. Tādējādi izšķirošajā spēlē par zelta medaļām tiksies komandas, kas ieguva pirmās divas vietas pagājušā gada Latvijas čempionātā un nesen mērojās spēkiem arī Latvijas kausa izcīņas finālā (uzvarēja Garkalnes klubs).

Finālspēle 11. oktobrī plkst. 16.20 sāksies Upesciema stadionā, informēja Latvijas Regbija federācijā. Plkst. 14 turpat spēli par bronzas medaļām sāks komandas, kuras pusfinālā zaudēja – "Burtnieki/Fēnikss" un "Eži"/LMT. Nākamsestdien risināsies arī spēle par piekto vietu, kurā sacentīsies komandas, kuras cieta zaudējumus ceturtdaļfinālā – "Ulre"/Ķekavas novada sporta skola un "Eži/LMT"-2.

Sestdien pēdējo spēli Lietuvas čempionātā aizvadīja Ķekavas kluba "Tranact Pro/Miesnieki" regbisti. Principiālā spēlē pret Šauļu "Vairas/Kalvis" komandu "miesniekiem" neizdevās cīņas sākums un beigas un nācās piedzīvot zaudējumu 15:43 (15:21). Neatkarīgi no šī mača iznākuma ķekavieši Lietuvas čempionātā izcīnīja bronzas medaļas.